Нобелівський лауреат із літератури оскандалився з написанням одного слова

Письменник Юн Фоссе помилився, підписуючи стілець
фото: NTB

Письменник Юн Фоссе неправильно написав слово «література»

Норвезький письменник і драматург Юн Фоссе, який 2023 року отримав Нобелівську премію з літератури, неправильно написав слово «література», пише видання Verdens gang. Уточнюється, що, згідно з норвезьким правописом, слово має писатися з подвоєною t-litteratur, проте володар Нобелівської премії написав слово з однієї t-literatur.

Як повідомляє видання, Фоссе припустився помилки при традиційному підписуванні стільця в ресторані Нобелівського музею в Стокгольмі. Тепер я бачу, що була допущена помилка, це чиста випадковість. Я, звісно, ​​чудово знаю, як треба писати «література» по-норвезьки. Можливо, до плутанини додалося трохи англійської орфографії.  Але саме собою це мене цілком влаштовує», – пояснив письменник.

Підпис на стільці минулорічної від переможниці Енні Ерно вгорі,  Джона Фоссе – знизу
Підпис на стільці минулорічної від переможниці Енні Ерно вгорі, Джона Фоссе – знизу
NTB

При цьому він запевнив, що в ході написання текстів приділяє велику увагу орфографії, проте часто допускає друкарські помилки або описки, що можуть підтвердити його редактори.

Юн Фоссе у жовтні став лауреатом Нобелівської премії з літератури 2023 року. Нагорода була присуджена йому «за новаторські п'єси та прозу, в яких висловлюється невимовне».Фоссе пише романи, сильно скорочені до стилю, який став відомий як «мінімалізм Фоссе». Він є одним з найбільш затребуваних драматургів Європи. Народився 29 вересня 1959 року у м. Геугесунн (Haugesund). Як письменник дебютував 1983 року, романом «Червоне, чорне». Його перша п'єса «І ніколи нас не розлучити» вийшла друком 1994 року. У період між 1987 та 1993 роками викладав у Академії літератури у Гордалянді, з 1994 редактор журналу «Бек» («Книга»).

Читайте також: Нобелівська лауреатка оголосила голодування у в'язниці

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: