На іграшкових тракторах: протест фермерів у Німеччині отримав неочікуване продовження (відео)

Німецькі діти вирішили влаштувати свою акцію протесту
Скріншот з відео: Dieter Grabowski / YouTube

Акцію на підтримку фермерів було проведено з ініціативи працівників дитячого садка

Протести фермерів у Німеччині отримали підтримку у суспільстві. Зокрема допомогти страйкувати вийшли навіть діти. Пробіг дітей на іграшкових тракторах на одній із вулиць Німеччини на знак підтримки з мітингувальниками набрав за добу понад 60 тисяч переглядів. Відповідне відео було розміщено одним з німецьких блогерів Дітером Грабовськи на своєму YouTube-каналі.

На відео зображено, як десятки дітей у супроводі дорослих здійснюють «пробіг» на іграшкових тракторах вулицею в одному з німецьких міст.  «Майбутнє фермерів – це майбутнє нас, дітей», «Без фермерів немає майбутнього», –  подібні написи можна було побачити на окремих плакатах юних демонстрантів.

«Навіть наші маленькі фермери приходять зі своїми тракторами!» – йдеться в описі відео. Як випливає з коментарів, акцію було проведено з ініціативи працівників дитячого садка, який відвідують діти. Милий знак солідарності з страйкуючими фермерами не залишив байдужими користувачів Мережі. «Кращий дитячий садок у світі. Німецька земля в руках фермерів», –  написав один із коментаторів.

Нагадаємо, фермери у Німеччині відновили протести проти скасування пільг, пише Focus Online. За інформацією порталу, вони почали блокувати автомобільні траси. Найважливіші дороги в країні перекривають вантажівками та тракторами, незважаючи на заборони та попередні домовленості.Як повідомила поліція у понеділок зранку, автомобілі були частиною незареєстрованої акції протесту фермерів. Тракторам заборонено їздити шосе. Це призвело б до проблем із рухом транспорту. Попередні домовленості поліції з організаторами виключили використання автомагістралі під час зареєстрованих акцій протесту, пише видання.

Залізничники у Німеччині теж оголосили масштабний страйк. Профспілка машиністів Німеччини GDL оголосила про загальний страйк із 10 по 12 січня. До того ж він збігається із обіцяним протягом цього тижня протестом фермерів, які, серед іншого, планують перекрити низку доріг у Німеччині. Про це пише Zdf Heute. Переговори між GDL і Deutsche Bahn зайшли в глухий кут 24 листопада: профспілка вимагає підвищення зарплати на 555 євро на місяць і виплати премій, що компенсують інфляцію, а також перехід для співробітників зі змінним графіком з 38-годинного робочого тижня на 35-годинний, у той час як компанія готова погодитися лише на одноразову премію та підвищення зарплати на 11% на 32 місяці.

Читайте також: Німецькі фермери почали масові страйки

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: