Росіян привчатимуть до ковбаси із личинок комах

Росіяни будуть їсти нові ковбасні вироби зі смаком комах
фото із відкритих джерел

Влада закликала росіян «попрацювати з ментальністю»

Спільні інтереси із Китаєм та проблеми з нормальною їжею штовхають Росію на нові експерименти. Так, влада закликала додати раціон пересічних росіян трохи екзотики – і робити котлети, ковбаси і сосиски з мух та інших видів комах.  

Ініціатива віце-прем'єра Дениса Мантурова, який запропонував «попрацювати з ментальністю», щоб привчити росіян їсти личинок мух, отримала не лише законодавче оформлення, а й бенефіціарів-мільярдерів. Уряд у жовтні закріпив новий порядок розведення мух виду чорна левинка. Про це пише The Moscow Times.

Професор РАН, завідувач відділення Федерального дослідницького центру тваринництва Роман Некрасов каже, що «прийняття урядом постанови довгоочікувано та затребувано, вона дозволить офіційно налагодити виробництво та переробку сільськогосподарськими товаровиробниками продуктів із личинок мух чорної левини. Це відкриває можливості виробництва різноманітних продуктів із комах у великих масштабах, що зміцнить кормову базу країни».

Слід сказати що у Росії уже активно працюють над «комаховими продуктами». Найвідоміші виробники продукції, за даними Forbes, – «ОНТО»,  «Біогенезис» і «Екобілок». Цікаво, що бенефіціаром «Біогенези» є виходець з «Черкізово», власник великого холдингу з виробництва індички «Дамате» Наум Бабаєв.

Основний власник компанії «Екобілок» Натаніл Данилов також не випадкова людина. Він, ймовірно, входив до числа співвласників компаній, що належать мільярдерам Зараху Ілієву і Року Нісанову. 

Великі постачальники продуктів із перероблених комах пропонують ринку зроблені з них компоненти для котлет, ковбас, сосисок та набір для білкових батончиків, каже директор консалтингової компанії «Юнікон» Віктор Єременко.

Раніше стало відомо, щожителі Росії вже зіштовхнулися з наслідками західних санкцій. Першим дефіцитним товаром став цукор. Росіяни стоять у величезних чергах, аби отримати кілька пачок солодкого продукту. Очевидці зняли відео, як у Саратовскій області місцеві мешканці бились та штовхались перед вантажівкою з цукром.

Читайте також: Їжа – нова зброя Путіна. Країна-бензоколонка перетворюється у країну-продмаг

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: