Двері літака відвалились у польоті: компанія Boeing шукає винних

У Boeing пообіцяли знайти винних у аварії
фото: abcnews

Люк аварійного виходу літака був пошкоджений безпосередньо під час польоту

Глава американської авіабудівної корпорації Boeing Дейв Келхун заявив, що компанія зобов'язана визнати наявність технічних проблем у лайнерів 737 Max 9 після того, як один із них втратив люк аварійного виходу безпосередньо під час польоту. Як пише Bloomberg, з посиланням на його слова, розслідування обставин події відбуватиметься «зі стовідсотковою прозорістю».

Інцидент із лайнером Boeing 737 Max 9 авіакомпанії Alaska Airlines стався в ніч проти 6 січня. Незабаром після зльоту літака випала секція фюзеляжу на висоті майже п'яти кілометрів, екіпаж ухвалив рішення про екстрену посадку. Через кілька днів шкільний вчитель знайшов двері лайнера, що відірвалася, на задньому дворі свого будинку в штаті Орегон.

Двері літака відвалились у польоті: компанія Boeing шукає винних  фото 1

Хоча серед 171 пасажира та шести членів екіпажу серйозних травм не було, Калхун сказав, що все, про що він міг думати, це те, «хто мав би бути на сидінні біля цієї діри», коли він бачив що відбулось у салоні літака.

«Ми збираємося підійти до цього питання номер один із визнанням нашої помилки. У мене є діти, у мене є онуки, і у вас також. Це важливо. Важлива кожна деталь», – заявив Келхун.

Він також зазначив що компанія планує розслідувати обставини інциденту: «Ми збираємося працювати з (Національною радою з безпеки на транспорті США – «Главком»), яка розслідує саму аварію, щоб з’ясувати причину. . . Я довіряю кожному їхньому кроку».

Глава Boeing додав, що їм довелося заспокоювати клієнтів після інциденту з дверима, що відірвалися. Як передає агентство, керівник компанії промовляв промову перед співробітниками, стримуючи сльози. За деякими даними, помилку було допущено в ланцюжку поставок складових для лайнерів. United Airlines і Alaska Airlines у понеділок виявили в забитих дверях деяких своїх Max 9 болти, які потрібно було затягнути.

До слова, літак авіакомпанії Ryanair, який летів з італійського Тревізо, здійснив один із найкоротших для Boeing 737 рейсів у 7 км. «Подорож» була між двома аеропортами румунського Бухареста. Про це повідомляє авіаційна спільнота Aeronews. Незапланований переліт пов'язаний з тим, що в основному аеропорті Бухареста Отопені на 30 хвилин закрили смугу через прибирання снігу. Відтак літак сів у старому аеропорті румунської столиці Беняса.

Читайте також: У 2024 році на авіаперельоти Зеленського заплановано витратити 78 млн грн

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: