Бріжит Макрон виграла суд про наклеп, що вона народилася хлопчиком

фото з відкритих джерел

До поширення таких чуток причетна російська пропаганда

Довгий час у мережі ходили чутки, що Бріжит Макрон є трансгендерною жінкою на ім'я Жан-Мішель Троньє, тому вона не могла виносити та народити трьох дітей. Новини були настільки неприємні, що дружина президента Франції подала до суду на пліткарів. Та виграла його. Про це повідомляє видання Ladepeche.fr.

Двох француженок, які розповсюджували ці чутки, засудили до штрафу у розмірі 7000 євро кожну. Починаючи з грудня 2021 року в мережі поширювалася інформація про те, що першого чоловіка Бріжит Макрон ніколи не існувало, а її документи – підробка. Цей факт повідомили жінки, які представилися як «незалежний журналіст та медіум».

Крім того, подейкували, що Бріджіт Макрон, будучи чоловіком, мала стосунки з якоюсь Катрін Озьєр. При цьому стало відомо, що така жінка дійсно існує. Так, Катрін Озьєр та Бріжит Макрон подали цивільні позови після звинувачень. На початку року суд завершив розслідування у цій справі. «Незалежного журналіста та медіума» визнали винними.

Треба додати, що Бріжит Макрон не вперше стає жертвою чуток про сексуальну орієнтацію. До поширення таких вкидів причетна, зокрема, російська пропаганда. Під час першої передвиборної кампанії Макрона у 2017 році англомовний сайт Sputnik опублікував статтю про те, що Макрон є «ставлеником багатого гей-лобі». Цього ж року у виданні «Комсомольська правда» було опубліковано інтерв'ю зі якимось Оленом Соралем, у якому він назвав Макрона «веселим геєм».

Офіційні російські ЗМІ також з ентузіазмом підхопили чутки про Бріжит Макрон. Агентство РІА Новини опублікувало текст із заголовком «Францією правлять трансгендери». А на телеканалі «Росія-24» показали сюжет під назвою: «Брижіт Макрон доведе в суді, що вона не трансгендер».

Читайте також: Американка зняла Tiktok про батька-письменника: і його книга стала бестселером

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: