Арестович втрапив у скандал через сексистські висловлювання про жінок (відео)

Під час своїх семінарів Арестович транслює ідею, що насилля над жінками, зокрема й сексуальне, це
фото з відкритих джерел

За словами Арестовича, якщо жінка має свою позицію і суперечить чоловікові, то у ній «живе відьма», вона «служить сатані та каструє чоловіка»

Журналістки й авторки ютуб-каналу «Палає» Яна Брензей та Емма Антонюк відвідали так звані «психологічні» семінари Олексія Арестовича та показали, що у своїх лекціях Арестович пропагує сексизм, стереотипи, насилля щодо жінок та мізогінію. Про це йдеться у відео «Семінари Арестовича: Відьма VS Богородиця, кастрація і Буратіно. Що продає школа Апейрон?».

Під час семінарів, які ексрадник Офісу президента веде російською мовою, Арестович каже, що якщо жінка має свою позицію і суперечить чоловікові, то у ній «живе відьма», вона «служить сатані та каструє чоловіка». А тому жінку треба «спалювати, аби зберегти у ній Богородицю». Жінок колишній радник Офісу президента називає «істотами» та радить їх «душити».

«Хлопчики, доки нас дівчатка не чують, і ми можемо з вами нормально і відверто поговорити. От скажіть, що хочеться зробити із цими істотами? Придушити! Причому душити, не відпускаючи. Спочатку, звісно, хочеться тр*хнути, а коли набридне, чи звикли, чи наїлись, далі хочеться придушити нахрін, щоб її ніколи не було.  І після цього не розмикати пальців роки три, доки гарантовано не задушиш. З цим їхнім ниттям, з тривожністю, зі спробами контролювати, каструвати, нікуди не пускати», – говорить Арестович на семінарі.

Арестович пропагує на своїх семінарах насилля над жінками
Арестович пропагує на своїх семінарах насилля над жінками
фото: скріншот з відео

На коментарі, що душити жінок – це кримінальна відповідальність, Арестович радить пригадити, яку «нагороду» чоловіки нібито отримають.

«Чому це не можна душити? А як же задоволення, яке ми отримаємо! Ви про нього подумайте! Довготривале задоволення!»

Емма Антонюк та Яна Брензей зауважують, що якби слово «жінки» у лекціях Арестовича замінили на будь-яку іншу етнічну групу – це була б уже кримінальна відповідальність.

«А тепер поставте на місце жінки будь-яку етнічну групу: українці – це істоти, яких треба придушити. Темношкірі, євреї, мусульмани… Це була б кримінальна відповідальність за розпалювання міжнародної, релігійної ворожнечі. Але ми живемо у суспільстві, де з жінками так можна», – зазначає Антонюк.

Також під час своїх семінарів Арестович транслює ідею, що насилля, зокрема й сексуальне, – це щось цілком прийнятне.

«У момент, коли жінка на вас кричить, дряпає, намагається випити всі соки, зробити вас винним і каже: «Скажи, хоч що-небудь, сволото!». Що ви повинні робити? Варіантів кілька – відійти трохи далі, кинути гаманець, сказати «іди, купи собі все, що хочеш». Варіант два – обійняти її мовчки. І варіант три – обійняти і тр*хнути», – радить Олексій Арестович.

Емма Антонюк зауважила, що семінар відвідують жінки. І під час виступу Арестовича одна з них зізналася, що я «відчуваю сором і огиду тому, що я жінка». А вся мізогінія, яку транслює Олексій Арестович, побудована на магічних припущеннях про зв’язок жінки із дияволом, ототожнення її з відьмою тощо. Свої псевдотеорії колишній радник Офісу президента підкріплює прикладами із радянського кінематографа.

Нагадаємо, що в травні колишній радник Офісу президента Олексій Арестович анонсував проведення семінару для жінок і про жінок «Шукайте жінку». У анонсі зазначалося, що на семінарі можна буде отримати «систему поглядів на жіночність, спираючись на яку можна принципово перебудувати відносини з самою собою, іншими жінками і чоловіками».

У відео, опублікованому в інстаграмі, Арестович розповів, що «жінки, на жаль, погано розуміються на питанні: а що робити з тим, що я народилася жінкою. І не вміють ні користуватися собою, ні перетворювати проблеми на переваги».

Арестович завжди відзначався сексистськими коментарями. Зокрема, у діалозі з народною депутаткою Іриною Геращенко він зазначив, що у контексті дискусії з владою «Європейська Солідарність» «опустилася до рівня жіночого гуртожитку ПТУ». Також в ефірі «Голованов шоу» на «Україна 24» Арестович «вихвалявся», що він відомий сексист».

Крім того, ексрадник голови Офісу президента назвав представників ЛГБТ-спільноти «людьми з відхиленнями».

До слова, Олексій Арестович вляпався у черговий скандал, прокоментувавши ставлення до жінок у Збройних силах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Андрій Курков поспілкувався з росіянкою Машею Гессен
Письменник Курков пояснив, яку шкоду несе російська мова для Українців
Анджей Дуда закликав прихильників Києва не здаватися, бо підтримка України матиме глобальні наслідки
«Апокаліпсису» між Варшавою та Києвом не буде
Полковник Олександр Павлій став новим командиром 47-ї бригади
У 47-й бригаді «Маґура» після скандалу з Маркусом змінили командира – ЗМІ
В ООН підрахували, скільки цивільних українців вбили росіяни з початку війни: цифри шокують
В ООН підрахували, скільки цивільних українців вбили росіяни з початку війни: цифри шокують
Суд відсторонив від посади начальницю відділу Управління освіти Дніпровської РДА, підозрювану у розтраті бюджетних коштів
Закупівля овочерізок за завищеною вартістю: столичну чиновницю відсторонено від посади
Жінці загрожує довічне ув'язнення
Обстріл Сум: СБУ по «гарячих слідах» затримала коригувальницю
Шурма запевняє, що жодної копійки державних коштів не було нікому перераховано
324 млн за непоставлену електроенергію? Як Шурма відбілює себе і брата після скандалу
Поліцейські застрелили жінку, бо вона відмовилася вийти з машини
У США поліція застрелила вагітну жінку, яка відмовилася вийти з машини (відео)
Костянтин Проценко не очікував, що зустрінеться із неповагою від українців
У Кам’янському жінки побажали військовому смерті за зауваження: чим закінчилась історія
Дата публікації новини: