Арестович назвав головну помилку Зеленського на саміті НАТО

Зеленський на саміті НАТО
фото з відкритих джерел

Олексій Арестович вважає, якби в Україні системно покращувалась економіка, то політична верхівка держави мала б змогу впливати на позицію партнерів

Колишній позаштатний радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що головна помилка, яку допустив президент України Володимир Зеленський на саміті НАТО полягає в тому, що він керується політикою емоційного шантажу та політикою перфомансу. Такі думки він висловив у Facebook.

«Те, що на Заході нині – слабкі лідери, не здатні приймати серйозні рішення, не скасовує той простий факт, що ми від цих лідерів залежимо трохи більше, ніж повністю», – написав Арестович.

Колишній позаштатний радник Офісу президента вважає, що треба було обрати інший момент, та займатися політикою покращення партнерських якостей та набуття реального суверенітету.

«За історичний час у нас було два такі періоди – Мазепа та Скоропадський. Решта - билини про «…героїзм», насильно втискуються в «…дорогих партнерів», – вважає Олексій Арестович.

Він написав, що героями бути легшим, ніж займатися реальним системним будівництвом та додав, що насправді будь-який військовий знає – героїзм це наслідок провалів.

Арестович назвав головну помилку Зеленського на саміті НАТО фото 1

«Природно, що партнери, які підтримують нашу економіку, Сили оборони та мають свої цілі у зовнішній політиці, злегка здивовані нашій позиції, яка полягає в тому, що ми їх емоційно шантажуємо та вимагаємо поміняти їхні цілі на наші цілі – і, при цьому, на секунду, крадемо гроші їхніх платників податків, які вони забирають від своїх і відправляють нам», – написав колишній позаштатний радник Офісу президента.

Він підкреслив, що українська політична верхівка краде американські гроші, які вони відправляють Україні на допомогу.

Арестович назвав головну помилку Зеленського на саміті НАТО фото 2

«Ось схема того, що відбувається зараз у Вільнюсі та схема того, що відбувається з цією війною і взагалі – з усією нашою зовнішньою політикою. А зовнішня політика є продовженням внутрішньої. Недарма – «боротьба з корупцією» – виставлена ​​першою вимогою НАТО Україні, – написав Арестович та додав: – Якби ми системно піднімали наш реальний суверенітет - насамперед, економічний, то ми б отримували нехай малі, але реальні інструменти на позицію партнерів, частку самостійності в рішеннях і цілях».

Арестович назвав головну помилку Зеленського на саміті НАТО фото 3

Він зазначив, що реальний шлях для процвітання України – економіка замість емоцій.

Арестович назвав головну помилку Зеленського на саміті НАТО фото 4

«Президент Чехії як ексголова Військового комітету НАТО сказав нам правду, не прийняту в озвучуванні цивільними політиками - одна спроба у вас, до зими. Якщо не займемося негайними системними змінами, перемир'я з РФ з лінією дотику, яка нам зовсім не сподобається - це не найгірше, що може нас чекати», – підкреслив Арестович.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський «в останню хвилину» намагається переконати союзників у НАТО переписати заяву, яка має вийти за підсумками саміту Альянсу у Вільнюсі. 

До слова, на Заході образились на звернення українського президента Володимира Зеленського щодо їх позиції для України.

Нагадаємо, за підсумками першого дня саміту НАТО стало відомо, що Україну приймуть у Північноатлантичний альянс за прискореною процедурою. Зокрема, Україна вступить до НАТО без плану дій щодо членства (ПДЧ).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: