Американка випадково стала кандидаткою у президенти США

Крістал Гейбел хоче знати свою кандидатуру на пост презмдента США, але не може цього зробити
фото: Wikipedia

Американка з Колорадо каже, що не погоджувалася брати участь у первинних виборах на посаду президента США у Міннесоті

Мешканка Колорадо Крістал Гейбел випадково дізналася з оповіщення Google, що її ім'я внесено до списків первинних виборів президента США у Міннесоті. Про це пише газета Star Tribune. Як виявилось, її кандидатуру було висунуто на голосування партією, яка хоче домогтися легалізації марихуани. Жінка просить не голосувати за неї.

Крістал Гейбел сказала, що зранку 26 січня її здивувало сповіщення Google про те, що вона є кандидатом у президенти Сполучених Штатів. За її словами, жителька Колорадо натиснула на сповіщення та була шокована дізнатися, що її ім’я було внесено до первинних президентських виборів у Міннесоті 5 березня як кандидата від партії Міннесоти Legal Marijuana Now («Легальна марихуана тепер»).

«Я не давала згоди бути включеною до виборчого бюлетеня Міннесоти для цієї гонки», – сказала Габел в електронному листі  журналістам Star Tribune. «Ніхто з партії Legal Marijuana Now Minnesota не пропонував мені балотуватися на посаду, і ця кандидатура не була підтверджена штатом Міннесота». У 2015 і 2016 роках Гейбел брала участь у партії Legal Marijuana Now у штаті Небраска. Гейбель сказала, що її вилучили з групи у Facebook у серпні минулого року.

Лідери партії повідомили виданню, що обирали кандидата серед передплатників своєї групи у соціальній мережі. Ним стала Кристал, яка була у групі. У партії зазначили, що вже відкликали її ім'я, проте у канцелярії держсекретаря Міннесоти стверджують, що воно залишається у бюлетенях. 

Так, речниця офісу держсекретаря Міннесоти каже, що Гейбел не вилучили з голосування. Згідно із законодавством штату, кожна основна партія, яка бере участь у первинних виборах у президенти, повинна подати в Офіс державного секретаря імена кандидатів, які будуть включені до їх бюлетенів для голосування, за 63 дні до виборів. Після подання до списку кандидатів не можна вносити зміни.

«Люди мають право на те, щоб їх не примушували бути кандидатами», – сказала Кристал Гейбель, яка сказала, що тепер почувається в законодавчій пасці проти своєї волі. «Ці дії є абсолютно антидемократичними», – додала американка. 

До слова, рейтинг схвалення дій президента США Джо Байдена продовжує падати, що пов'язують із зростанням обурення серед американців економічною ситуацією та проблемами імміграції. Про це свідчать результати опитування Reuters та Ipsos, оприлюднені в середу.

Схвалюють роботу Байдена на посаді президента 38% респондентів, у грудні таких було 40%. 17% опитаних назвали імміграцію найважливішою проблемою, з якою сьогодні стикаються США, – на 11% більше, ніж у грудні. При цьому серед прихильників Республіканської партії стурбованих проблемами імміграції – 36%, економічними негараздами – 29%.

Читайте також: Трамп переможе? Курт Волкер закликав українців не хвилюватися

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: