Землю накрила потужна магнітна буря

Слабка магнітна буря накрила Землю 29 листопада
фото ілюстративне

Сонце поступово наближається до піку своєї активності

Планету знову накрила магнітна буря, яка затягнеться на кілька днів. Про це повідомляє Meteoagent.

Зазначається, що Сонце поступово наближається до піку своєї активності, через що на поверхні з'являється все більше плям і відбувається все більше спалахів. Вони можуть супроводжуватися корональними викидами маси, які викликають магнітні бурі Землі.

Слабка магнітна буря накрила Землю 29 листопада, К-індекс досяг п'яти. Вона затягнеться до 1 грудня. При цьому, на початок першого місяця зими геомагнітні збурення посиляться, К-індекс досягне шести.

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов'язані із потоками заряджених частинок, які викидає Сонце.

Нагадаємо, магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв'язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.

Раніше вчені забили на сполох і заявили, що озоновий шар над Землею, ймовірно, не відновлюється, а проблема із ним тільки загострюється через лісові пожежі, виверження вулканів та викиди парникових газів. Виснаження озонового шару наражає людей, особливо в Південній півкулі, на підвищений ризик раку шкіри.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: