Вчені назвали продукти, які врятують від деменції

Фахівці дослідили, що оливкова олія і риба – найкращі продукти для роботи мозку
фото з відкритих джерел

Вчені з’ясували, що ті, хто дотримувався середземноморської дієти, довше зберігали розумові функції в порівнянні з тими, хто харчувався інакше

Вчені дослідили, що регулярне вживання деяких продуктів рятує від деменції. Про це повідомляють американські та іспанські вчені, які завершили своє десятирічне дослідження, пише lady.kyiv.

Фахівці дослідили, що оливкова олія і риба – найкращі продукти для роботи мозку. Результати цього дослідження опубліковані в науковому журналі Асоціації Альцгеймера.

У дослідженні брали участь дві групи людей. Одна з генетичною схильністю до хвороби Альцгеймера, друга без неї. Всі вели щоденник дієти і періодично тестувалися на когнітивні функції.

З’ясувалося, що ті, хто дотримувався середземноморської дієти, довше зберігали розумові функції в порівнянні з тими, хто харчувався інакше. Причому це залежність не була пов’язана з тим, до якої групи людина ставилася.

Опісля фахівці стали стежити за тим, як діє на мозок основні елементи дієти: овочі і фрукти, цільнозернові продукти, горіхи і бобові, оливкова олія і риба. У підсумку був зроблений висновок про те, що кращі показники були у тих, хто їв багато риби і оливкової олії. Такі ж показники були і людей зі схильністю до хвороби.

За результатами дослідження, у них на 19 відсотків менше розвивалися ознаки цього захворювання, що можна порівняти з терапією лікарськими препаратами. Тобто, всього два продукти допоможуть зберегти когнітивні функції до глибокої старості.

Читайте також: Інсульт та деменція: як кава впливає на мозок (дослідження)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: