У США зафіксовано спалах малярії за останні 20 років

Малярія у США: поширення інфекційного захворювання
Фото з відкритих джерел

У США відбулося розповсюдження небезпечного для життя захворювання

У Сполучених Штатах почали фіксувати випадки зараження малярії.

Випадки зараження

За останні два місяці у США підтвердили вже пʼять випадків захворювання малярією, яку спричинили укуси комарів. Це перший випадок місцевого розповсюдження малярії за останні 20 років. У Центрах з контролю та профілактики захворювань заявили, що чотири випадки захворювання зафіксували у Флориді. Ще одна людина захворіла на малярію в Техасі, – повідомляє CNN.

Щороку у США фіксують близько двох тисяч випадків малярії. Однак захворювання виявляють переважно у мандрівників, які побували в країнах, де малярія поширена. З 1992 року в США сталося 11 спалахів малярії, спричинених укусами комарів. Останній – у 2003 році в окрузі Палм-Біч у Флориді. Там захворіли вісім людей.

Що таке малярія

Малярія – небезпечна хвороба, що викликається паразитом, який поширюється через укуси комарів. Інфіковані пацієнти можуть мати таки симптоми як лихоманка та гарячка. Крім того, можуть розвиватися ознаки, схожі на прояви грипу. Без належного лікування можуть виникнути серйозні ускладнення, а в деяких випадках пацієнту загрожує смерть.

Лікування малярії

У співпраці з дослідниками малярії у Коледжі мистецтв, науки та освіти, науковці дійшли висновку, що антибіотик арсинотрицин (АСТ) з миш’яком у складі може зупинити передачу смертельної хвороби малярії. Дослідження опублікували в журналі Microorganisms. Лабораторні випробування довели, що АСТ, який містить миш’як, ефективно справляється з найвідомішими бактеріями.

Читайте також: Росією шириться небезпечна хвороба: деталі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: