Американські вчені назвали час та день тижня, коли ймовірність померти найвища

Новий рік є найсмертоноснішим днем
фото з відкритих джерел

Найчастіше люди йдуть із життя об 11 годині ранку

Попри те, що спрогнозувати точний час смерті людини фактично нереально, учені встановили кілька цікавих фактів щодо цього. Виявилось, що є певний час і навіть день тижня, коли ймовірність померти найвища. Про це повідомляє Daily Mail.

Учені Гарвардської медичної школи виявили наступну закономірність: найчастіше люди помирають об 11 годині ранку. При цьому час смерті залежить від генетики – люди з певним генотипом GG помирають приблизно о 18:00. Крім часу доби, також вдалось встановили смертоносний день у році.

Виявилось, що Новий рік є найсмертоноснішим днем у році, це доводять дослідження компанії Philips. Учені переконують, що це не пов'язано зі святковими вечірками, а, скоріше, із загальною напругою під час цієї пори року, зміною режиму і харчуванням, яке часто далеке від здорового, а також з ігноруванням поганого самопочуття у передсвятковій метушні.

Є й інші цікаві спостереження. Субота виявилася днем тижня, коли ймовірність померти – найвища. Імовірно, це пов'язано з піком смертності від передозування наркотиками, частотою аварій та застосуванням вогнепальної зброї у вихідні дні.

Схоже, що науковці усе краще розуміють феномен смерті. І попри те, що момент відходу з цього світу все ще досить таємничий, розуміння чинників, які впливають на це може допомогти людям краще дбати про своє здоров'я і запобігати небезпекам.

Раніше повідомлялося, що вчені знайшли простий та приємний спосіб продовжити тривалість життя.

Як відомо, нині старіння називають хворобою, яку можна вилікувати за допомогою способу життя – секрет довголіття від генетика з Гарварду.

Читайте також: Які види спорту найбільше продовжують життя: дослідження вчених (інфографіка)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: