Українські полярники показали своїх пухнастих маленьких «сусідів» (фото)

За спостереженнями українських вчених, пташенята є на всіх островах, які вдалося обстежити
фото: Національний антарктичний науковий центр

Цьогоріч поморників народилося аж 19 пташенят у 13 пар

У Національному антарктичному центрі України розповіли про пташенят південнополярних поморників, які вилупилися на острові Галіндез, біля станції «Академіка Вернадського».

«Нинішнього сезону їх тут народилося аж 19 у 13 пар. Це досить важливий показник, адже торік українські біологи взагалі не фіксували на Галіндезі появу малечі в поморників, хоча кладки яєць були. Не дуже успішним було розмноження цих птахів і на навколишніх островах», – йдеться у повідомленні.

Українські полярники показали своїх пухнастих маленьких «сусідів» (фото) фото 1
фото: Національний антарктичний науковий центр

Наразі за спостереженнями українських вчених, пташенята є на всіх островах, які вдалося обстежити. Зокрема, на островах Скуа, Блек та Шелтер полярники нарахували близько двох десятків гнізд поморників. У більшості з них уже було по двоє дитинчат.

Українські полярники показали своїх пухнастих маленьких «сусідів» (фото) фото 2
фото: Національний антарктичний науковий центр

Йдеться, що такий щорічний моніторинг успішності розмноження антарктичних «мешканців» дає можливість вченим відстежувати вплив зміни клімату на їхнє життя.

Південнополярні поморники належать до головних пернатих хижаків Антарктики. Для поморників характерний клептопаразитизм – вони крадуть здобич в інших птахів. Вони полюють на яйця і малечу пінгвінів та інших птахів, а також відбирають їжу в синьооких бакланів і пінгвінів, коли ті повертаються до гнізд з повними волами харчів.

Поморники гніздяться на скелястих узбережжях та островах Арктики та Антарктики. Мандрівні та негніздові птахи трапляються вздовж узбережжя та у відкритому морі по всьому світі.

Нагадаємо, українські полярники показали незвичайне літо в Антарктиді (фото).

Також полярники показали рідкісне явище: «Снігові пончики».

Читайте також: Полярники показали, які пташенята народилися біля станції «Академік Вернадський»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: