Лувр отримав погрози щодо відомої картини «Мона Ліза»

У Парижі погрожували підірвати «Мону Лізу» у Луврі
фото із відкритих джерел

Le Figaro: Лувр отримав погрози підриву «Мони Лізи»

Паризький музей Лувр отримав повідомлення з погрозами висадити в повітря картину Леонардо да Вінчі «Мона Ліза» та інші пам'ятки мистецтва музею. Про це пише Artnews.

Відповідний лист надійшов через офіційний сайт музею, форму зворотного зв'язку було заповнено англійською мовою. Служба безпеки не виявила підозрілих предметів, розпочалося розслідування.

«Ми готові підірвати «Мону Лізу» та багато інших шедеврів. Застереження: 100 кг C-4 можуть завдати великих збитків», – наводить видання зміст повідомлення.

C-4 – про який йдеться у листі, – це різновид пластичних вибухових речовин військового призначення. Склад був розроблений в 1956 року для поліпшення раніше використовуваного вмісту вибухових речовин, що застосовувались у Другій світовій війні.

Після отримання тривожного повідомлення музей Лувр, як повідомляється, звернувся до чергового агента з охорони та безпеки Міністерства культури з проханням обшукати музей з метою виявлення будь-яких підозрілих предметів; але жодного елемента не знайдено. 

Це не перший випадок, коли Лувру погрожують вибухівкою. У жовтні минулого року знаменитий паризький музей та Версальський палац – дві з найбільш відвідуваних туристичних визначних пам’яток у світі – було евакуйовано після погроз вибуху. Згідно з повідомленнями, у Луврі прогриміла сигналізація, коли здивованих відвідувачів евакуювали з галерей і підземного торгового центру під його скляною пірамідою. Паризька поліція обшукала музей знизу донизу, але нічого не знайшла, і наступного дня музей знову відчинив свої двері.

До слова, у січні цього року у мережі з'явилося відео, як екоактивісти в музеї Лувр у Парижі облили супом картину Леонардо да Вінчі «Джоконда» ( вона ж «Мона Ліза»), яку захищає броньоване скло. Вони виправдовують свої дії тим, що хочуть просувати право на здорове та стійке харчування.

Читайте також: Дім моди презентував браслет у вигляді рулону скотчу за €3 тис. (фото)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: