Пес Карбон із Києва потрапив у книгу рекордів України

Пес Карбон – чемпіон у міжнародних екстер’єрних виставках
фото з відкритих джерел

У списку досягнень тварини 35 найпрестижніших нагород, завойованих у 20 країнах світу

30 листопада, столична німецька вівчарка 4-річний Карбон став рекордсменом Книги рекордів України як найбільш титулований собака: чотириногий улюбленець зібрав 35 найпрестижніших титулів із 20 країн світу. Про це розповіла у Facebook голова Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Карбон потрапив до національного реєстру рекордів, бо здобув 35 найпрестижніших титулів у двох десятках країн світу. Пес уміє брати слід, виконувати найрізноманітніші команди. І вражає суддів на виставках своєю красою, грацією  та породистістю.

Як зауважила киянка Оксана Тонкаль, хазяйка вівчарки, з дитинства Карбоша (саме так називає свого улюбленця власниця) професійно навчається під керівництвом хендлера кінологічного центру. Власниця собаки розповіла, що мріяла – собака має тренуватись. Ще щеням Карбон взяв участь у своїй першій виставці. Участь брали 16 цуценят, тоді улюбленець Оксани посів лише 13 місце. Жінка зауважує, що тренування у собаки щодня, бо успіх – це робота.

Оксана Тонкаль та пес Карбон
Оксана Тонкаль та пес Карбон
фото з відкритих джерел

«Як у людей, так і собак. Карбон щодня бере уроки щодо захисту, слухняності, слідової роботи, рингової підготовки», – наголосила хазяйка пса.

Зауважують, що в Україні Карбон не пропускав жодного конкурсу, потім був його перший виїзд за кордон, і перша перемога на виставках у Молдові та Румунії. Так розпочалась його виставкова кар'єра.

Нині у списку досягнень вівчарки 35 найпрестижніших титулів, завойованих у 20 країнах світу
Нині у списку досягнень вівчарки 35 найпрестижніших титулів, завойованих у 20 країнах світу
фото з відкритих джерел

Але вже через короткий час Карбон завоював перше місце на екстер'єрній виставці, у якій брали участь не лише вівчарки, а всі породи собак. Після цього моменту пані Оксана вже не сумнівалася, що її собака – найкращий і він буде найвідомішим собакою не лише України, а і Європи. Нині перелік усіх нагород тварини займає більше піваркуша

Тепер для Карбона настав час, щоб його оцінили не лише за красу хвоста, а й за розум, якого у собаки багато.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Вечірній Київ (@vechirniy_kyiv)

Нагадаємо, рятувальники показали легендарного собаку, який повертає людей із небуття. Спаркі постійно допомагає ДСНС, поліції та військовим. На її особистому рахунку, лише з початку повномасштабного вторгнення, декілька врятованих життів та більш ніж 140 знайдених загиблих людей. Тварину залучають на найскладніших завалах та в небезпечних ситуаціях.

Читайте також: Спецпризначенці показали свого особливого собаку та розповіли, які завдання він виконує

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: