Переможниця конкурсу «Міс Франція» нарвалася на критику через зачіску (фото)

У конкурсі «Міс Франція» перемогла дівчина зі стрижкою піксі
фото: instagram.com/missfranceoff

Нова володарка титулу «Міс Франції» переконана, що її стрижка піксі може стати руйнівником стереотипів

20-річна Єва Жиль уперше за 103 роки стала коротковолосою переможницею конкурсу «Міс Франція». Після цього серед французів спалахнула суперечка. Про це пише Daily Mail.

Конкурс краси несподівано зіштовхнувся зі шквалом критики після того, як судді обрали Жиль «Міс Франції 2024», оскільки всі попередні переможниці мали нібито більш «традиційне» довге, розпущене волосся та форми.

Тим часом сама переможниця переконана, що її стрижка піксі може стати своєрідним руйнівником стереотипів про стереотипізовані «стандарти жіночої краси». 

«Ми звикли бачити красивих міс з довгим волоссям, але я обрала андрогінний образ з коротким волоссям. Моя перемога – це перемога різноманітності. Ніхто не повинен диктувати, хто ти є. Кожна жінка може бути іншою, ми всі унікальні», – відповіла своїм хейтерам Жиль.

Примітно, що переможниця конкурсу обирається наполовину публікою, наполовину – журі. За результатами глядацького голосування, Єва опинилися на третьому місці, а от судді поставили її на першу сходинку.

Через це рішення журі звинуватили в так званому «нав'язуванні цінностей вокізму».

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений TF1 (@tf1)

«Міс Франція» – це більше не конкурс краси, а конкурс вокізму, заснований на інклюзивності», «Вона абсолютно не схожа на «міс Франція», «Нас не стільки хвилює її зачіска, скільки андрогінне тіло», – пишуть користувачі мережі.

За 103 роки існування конкурсу «Міс Франція» Єва Жиль – перша його переможниця з коротким волоссям. Деякі французькі глядачі обурилися цим фактом: «Міс Франція» – це більше не конкурс краси, а конкурс, який базується на інклюзивності», «Вона зовсім не схожа на «Міс Франція». Нам байдуже до її зачіски, але в неї ще й андрогінне тіло», «Вона трансвестит?».

Єва Жиль має стрижку піксі
Єва Жиль має стрижку піксі
фото: Eve Gilles/Instagram
Єву Жиль розкритикували через стрижку
Єву Жиль розкритикували через стрижку
фото: Eve Gilles/Instagram
Переможниця конкурсу «Міс Франція» сподівається зруйнувати стереотипи про жіночу красу
Переможниця конкурсу «Міс Франція» сподівається зруйнувати стереотипи про жіночу красу
фото: Eve Gilles/Instagram

На тлі цих образ дівчина отримала і значну підтримку. Зокрема, коментатори писали: «Можливо, нова «Міс Франція» не є прекрасною у ваших очах, але засуджувати її через те, що у неї коротке волосся... Це просто смішно», «Вам не соромно за ці сексистські коментарі?».

Підтримала Єву навіть депутатка Сандрін Руссо, яка, до слова, також є власницею зачіски піксі. У соцмережах вона написала: «Отже, у Франції в 2023 році ми будемо вимірювати прогрес у повазі до жінок за довжиною їхнього волосся?».

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Miss France Officiel (@missfranceoff)

«Велика підтримка Єві Жиль перед обличчям ненависницьких твітів у соціальних мережах з неймовірною жорстокістю! Ковтайте свою отруту. «Міс Нор-Па-де-Кале» не тільки прекрасна, вона розумна в прийнятті своєї різноманітності!», – написала ще одна французьку депутатка Каріма Деллі.

Нагадаємо, що у Сальвадорі 19 листопада відбувся конкурс «Міс Всесвіт», на якому учасниці продемонстрували свої вбрання з національними мотивами.

Читайте також: «Міс Всесвіт 2023»: які костюми обрали конкурсантки (фото)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: