Тележурналіст Леонід Парфьонов розповів, що змусило Пугачову піти проти Путіна

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Парфьонов прогнозує, що далі в Росії «буде тільки гірше»

Опозиційний журналіст Леонід Парфьонов, який залишив Росію після початку війни в Україні, в інтерв’ю ютуб-програмі журналіста Юрія Дудя «вДудь», розповів про своє життя після виїзду за кордон.  

«Я поїхав 25 лютого. У мене були жовті картки (попередження від Роскомнагляду), і я розумів, що червона може дуже швидко прилетіти, – розповідає Парфьонов. –  Я розумів, що при загостренні все можна видати за поширення фейків про дії ЗС РФ. Зараз я кочую, більше живу в Європі, багато буваю у Грузії. На що живу? Наразі вдалося зібрати щось із реклами, впали роялті від книг. Серії «Намедни» не виходили, тому що нам не вдавалося відновити економіку, а так більше живу на заощадження».

«Що буде далі – ніхто не знає, і Путін цього не знає. Далі буде тільки гірше, краще не може бути. З якого боку не подивися, немає хорошого сценарію. Все ставало все гіршим і гіршим, але всім здавалося, що справа не дійде до війни, принаймні серед мого оточення. Ну як? Це просто не вкладалося. І я думав, що так не можна і до цього не дійде. Не можу уявити, коли повернуся до Росії. Напевно, було б правильно та корисно привчити себе до того, що не повернуся зовсім, і жити спокійно з такою опцією. Але я переконаний, що все це надто неприродно, щоб бути дуже надовго. Це проти часу, проти історії, проти смислу», – додав журналіст

«Я не здивувався, що Пугачова не підтримала війну в Україні, – продовжив Парфьонов. – Я знаю її як людину норовливу, вона довго кріпилася, могла зробити це набагато раніше і в набагато жорсткішій формі. Ми багато спілкувалися, коли знімали «Старі пісні про головне». Думаю, її образив той хейт, що здійнявся. Типу вона зраджує батьківщині – може, батьківщина зраджує мені? Думаю, що вона не чекала: таки 47 років вона перебуває у статусі національної святині.

Нагадаємо, Алла Пугачова публічно прокоментувала війну в Україні лише восени, коли її чоловіка – гумориста Максима Галкіна визнали іноагентом. Співачка заявила, що «хлопці гинуть за ілюзорні цілі, які роблять країну ізгоєм та обтяжують життя наших громадян». Після цього запропонувала визнати іноагентом та її. Згодом виконавиця залишила Росію разом із дітьми і зараз живе з родиною в Ізраїлі.

Леонід Парфьонов – телеведучий, журналіст та автор безлічі телепроектів та документальних фільмів. У 1990-х він випускав інформаційно-аналітичну програму «Намедни», працював на Першому каналі та НТВ. У лютому 2022 року виступив проти війни, яку РФ розв’язала в Україні.

Читайте також: Телеведуча Островська шокувала розповіддю, як окупанти виламували їй двері квартири в Ірпені

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: