Ведуча «Аферистів в сітях» про чергову аферу: Приманка –  хороша зарплата

Олена-Крістіна Лебідь: Мотайте на вуса деталі афери зараз, щоб не втратити жодної гривні
фото з відкритих джерел

Експерт із викриття шахраїв розібрала докладно одну зі схем

Ведуча проекту «Аферисти в сітях», що показував Новий канал, розповіла про схему шахраїв, які діють на сайтах пошуку роботи. Здавалося б, звичайне оголошення про роботу, а насправді – підступна афера. Олена-Крістіна Лебідь каже, що навіть під час війни таких випадків, на жаль, не меншає. Одну з найпопулярніших схем вона розібрала докладно.

«Друзі, якщо ви шукаєте роботу/фриланс, то це — для вас. Увага! Дуже поширена афера, – каже телеведуча. – Наприклад, ваше резюме висить на якомусь сайті з вакансіями. Або ви самі можете натрапити на сайти фрилансу, де шукають співробітників для віддаленої роботи. Важливо: в обох випадках вам надішлють посилання на сайт роботодавців (ну, нібито). Від вас потрібна буде дрібниця – зареєструватися там лише за 150 грн. За умови отримання роботи – дрібниця».

«Але саме це і є головною зачіпкою, щоб розпізнати аферу. У протилежному випадку ви, швидше за все, потрапите на гачок до шахрая. Будьте пильні! – Після реєстрації сайт запропонує вам безліч вакансій, але це афера, – наголошує Олена-Крістіна. – Робота на зразок «збирати браслетики», «передруковувати тексти у ворді», «збирати ручки». ЗП хороша – десь 25-29 тисяч грн! Ви напишете будь-кому, і «роботодавець» одразу візьме вас на роботу! Одна умова: оформити все через безпечний договір! Погодьтеся, це викликає довіру. Та щоб укласти його, потрібно купити на цьому сайті преміум-акаунт на місяць за 1000 грн. Але ж ви вже на гачку! Вас узяли на роботу, тому й купуєте преуміум».

«Якщо ви думаєте, що 1150 грн – це все, що аферист заробляє на людині у цій схемі, то помиляєтеся. Щоб запрацювала послуга «безпечний договір», преміум-акаунт треба купити на два місяці, – продовжує Лебідь. – Ви платите ще 1000 гривень, і далі відбувається диво. «Роботодавець» одразу кидає на ваш акаунт на цьому сайті 27 тисяч грн. Після вам надходить повідомлення, що вивести їх потрібно терміново – сьогодні до 22:00. Але, за правилами сайту, можливе виведення суми лише понад 30 тисяч грн. А у вас на акаунті лише 27. І що? Ви докидаєте три тисячі гривень, сподіваючись, що за п’ять хвилин отримаєте на карту 30. Ви вважаєте, вже фінал? Ні, аферист-«роботодавець» заморочився з цією схемою».

«Потім виявляється, що вивести суму в 30 тисяч грн можна, лише сплативши комісію у дві тисячі. Відчуваєте, як міцно тримає гачок? Ви на цей час вже перевели на сайт 7150 грн! І вам дуже кортить отримати ці 30 тисяч, – каже Олена-Крістіна Лебідь. – Але раптом сайт видає помилку та повідомляє: «Оскільки у вас немає верифікації, сплатіть повторну комісію – дві тисячі грн»! Ось десь тут люди починають розуміти, що це афера. Але ви мотайте на вуса і красиві чолки всі деталі афери зараз, щоб дізнатися про неї, не втративши жодної гривні. Бережіть себе!».

Читайте також: Олег Скрипка розповів, як українці мали б реагувати на артистів, які «перевзулися»

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: