Пономарьов та Дзідзьо захопливо переспівали відому у багатьох країнах пісню (відео)

Музиканти разом випустили вже кілька композицій
фото з відкритих джерел

Трек входить до репертуару польських, словацьких та українських виконавців

Олександр Пономарьов та фронтмен та засновник гурту Dzidzio Михайло Хома презентували пісню «Гей, соколи!». Композицію та кліп на неї вже доступний на ютуб та в соцмережах артистів.

Шанувальники виконавців пишуть їм в коментарях: «Обожнюю, коли ви співаєте дуетом! Ви наші соловейки! Дякуємо, хлопці!», «Це так красиво і душевно, просто немає слів. Слава Україні!», «Це знову шедевр! Які ж ви талановиті», «Дуже зворушливе виконання! Мурахи по шкірі від виконання», «Насолода – чути ваші голоси».

Зазначається, що всі кошти від прослуховування цього твору, а також інших творів в рамках проєкту «ДНК», будуть перераховані до фонду United 24, та підуть на допомогу Україні.

Пісня «Гей, соколи!» популярна в Україні, Польщі, Чехії, Словаччині, Білорусі та Литві. Музика заснована на написаній композитором Мацеєм Каменським пісні «Жаль за Україною». Автор тексту невідомий. Тривалий час вважалося, що автором пісні є польсько-український поет Тимко Падура, хоча пісні «Гей соколи!» немає в жодному виданні творів літератора.

Пісня входить до репертуару різних відомих польських, словацьких та українських виконавців, зокрема Марилі Родович, IMT Smile ft. Ондрея Кандрача, Brunettes Shoot Blondes, Володимира Вермінського, Піккардійської Терції, Олега Скрипки, гурту Mavka, гурту «Чумацький шлях», гурт Мірамі тощо.

Згідно з версією деяких польських дослідників, пісня була популярною серед їхніх вояків в часи Другої світової війни та Польсько-радянської війни 1920 року, де частина бойових дій велася також на території Західної України. В 1999 році пісня «Hej, sokoły» була використана як саундтрек у польському фільмі «Вогнем і мечем», що сприяло популяризації пісні. Також 2017 року пісня в словацькому перекладі була використана у словацько-українському фільмі «Межа».

Читайте також: Парова машина. Що відомо про зірку TikTok Ярину Квасній, пісня якої «розриває» мережу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: