Парова машина. Що відомо про зірку TikTok Ярину Квасній, пісня якої «розриває» мережу

Фото: Суспільне

Заспівати разом «Парову машину» дівчині вже пропонував гурт Kalush

Автентична пісня «Парова машина», виконана Яриною Квасній із Івано-Франківської область за тиждень зібрала у ТікТок 6 млн переглядів.

20-річна Ярина вже кілька років живе у Києві. Закінчила бакалаврат у Києво-Могилянській академії за спеціальністю «українська філологія». Працює SMM-спеціалістом у одному із закладів Києва, іноді співає в хорах, багато читає та любить вишивати. Раніше вела свій блог, у якому розповідала про традиції Галичини та знімала відео на YouTube. У 17 років випустила власну збірку «А-людидобрі» з фото та різними записами, які робила протягом трьох років, пише видання Інформатор.

Запис того самого відео, яке облетіло весь інтернет, зробили на кіностудії імені Довженка. Там дівчина разом із друзями організовувала музичну подію «Леся Квартиринка», на якій виступають різні музиканти. Говорить, що на відео вона була повністю тверезою, адже в мережі ходить багато різних чуток: «Це мій звичний стан: ходити щось співати, стрибати та кричати. Це моя звичайна поведінка. Я там виступала перший раз перед великою кількістю людей, у мене розігрівся голос, йшла на емоціях. Мій друг Олексій увімкнув спалах і почав знімати. Потім я закинула відео собі в TikTok і понеслась».

«Леся Квартиринка» – це одноденна музична подія, котру ми вже другий рік організовуємо з моїми подружками і друзями. Я тоді виступала у складі гурту «Дичка». Це був мій перший виступ на сцені перед такою великою кількістю людей. Тому після виступу було дуже багато емоцій, дуже добре розігрітий голос – тому і сталася така ситуація, – розповідає дівчина в інтерв'ю Суспільному.

Ярина каже, що здивувалася, що відео стало трендом у ТікТоці: «Коли я його опублікувала, я очікувала, що отримаю декілька приємних коментарів та вподобайок від своїх подружок, але щоби від стількох людей – ні. Чому пісня завірусилася, не знаю, бо глибини людської психіки не завжди зрозумілі, але я страшенно рада, що набагато більше людей дізналися і про моїх улюблених Dakh Daughters, у чийому виконанні я вперше і почула саме таку «Парову машину», і що ще більше людей дізналися про автентичну версію пісні й загалом про автентику. Я тішуся».

«Звернення до автентики для мене – це про свободу, зокрема у співі, – додає Ярина. – Коли не обмежують гучність чи барву твого індивідуального звучання, а навпаки – дають широчезний простір. Загалом я змалку звикла, що в житті перманентно повинен бути спів: хоровий, святковий, автентичний, церковний, естрадний, терапевтичний… Та який завгодно! Співати дорівнює говорити. Бути гучними дорівнює бути живими. Подобається, як в моєму рідному селі (село Залуква, Івано-Франківська область, – ред.), наприклад, можуть перекинутися декількома реченнями з сусідніх вулиць і дуже чітко одна одну почути. Це дуже по-живому!».

Дівчина каже, що любить ТікТок, бо «це ніби за 20 хвилин побувати і на концерті, і на стендапі, і на чиємусь виступі чи перформансі; подивитися, що люди творять, що одягають, що їх бентежить, а з чим вони навчилися справлятися; з чого сміються і за чим плачуть».

На запитання, чи робили Ярині ділові пропозиції, відповіла, що заспівати разом «Парову машину» пропонував український реп-гурт, переможець Євробачення-2022 Kalush. Відмовилась, бо вважає, що це не та пісня, яку потрібно записувати та перероблювати. 

Читайте також: Новий хіт Тіктоку. Мережу «розриває» оригінальна версія народної пісні «Парова машина»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: