Перший пацієнт із нейроімплантом Ілона Маска показав, як силою думки грає у шахи (відео)

29-річного чоловіка паралізувало внаслідок нещасного випадку, після цього він вживив собі нейроімплант
фото: Х StockMKTNewz

За допомогою імпланта чоловік рухає курсор шахівницею на екрані свого ноутбука, переставляючи фігури

Перший пацієнт з мозковим імплантом Neuralink продемонстрував гру в шахи, використовуючи контроль свідомості, що стало проривом у технології інтерфейсу людина-комп'ютер. Трансляція гри велася на сторінці компанії у Х.

29-річний Нолан Арбо розповів, що близько восьми років тому його паралізувало внаслідок нещасного випадку, через що він не відчуває нічого нижче за плечі.

Тепер чоловік може силою думки рухати курсор шахівницею на екрані свого ноутбука, переставляючи фігури. За словами Арбо, він грає у комп'ютерні ігри з перервами на підзарядку пристрою.

«Це поки не ідеально, має бути ще багато роботи, але моє життя вже змінилося», – сказав він.

Нагадаємо, Neuralink 28 січня вперше вживила імплант у мозок людини. Американський мільярдер Ілон Маск, голова компанії Neuralink, оголосив про те, що перша людина успішно отримала імплант нейрочіпа, розробленого компанією. За його словами, пацієнт добре відновлюється після процедури, а початкові результати показують ознаки активності нейронів.

Раніше Ілон Маск заявив, що майбутні війни будуть війнами безпілотників. На своїй сторінці у соцмережі X стверджує, що результат будь-якої битви – це співвідношення вбивств до кількості бойових одиниць і назвав помилкою «приділяти надто багато уваги першій і недостатньо другій».

Також Ілон Маск підтримав ідею президента України Володимира Зеленського щодо проведення мирного саміту високого рівня. На своїй сторінці у соціальній мережі Х підприємець висловив сподівання, що такий захід незабаром відбудеться.

Читайте також: Wall Street Journal: Співробітники Маска занепокоєні через вживання бізнесменом наркотиків

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: