Фахівці назвали продукти, які знижують рівень цукру в крові: список

Імбир містить гінгерол, який може пом’якшити інсулінорезистентність клітин
фото з відкритих джерел

Цибуля і часник допомагають контролювати вміст глюкози в крові

Підвищеного рівня цукру в крові можна знизити внаслідок споживання певних продуктів. Про це повідомляє vestnik.com.

Перець чилі

У перці чилі є речовина капсаїцин: він розріджує кров, має антиоксидантну дію, а також може знижувати рівень цукру в крові. Вченими з Австралії встановили, що перець чилі успішно бореться з розвитком гіперінсулінемії (занадто високий рівень інсуліну). 

Цибуля

Цибуля і часник допомагають контролювати вміст глюкози в крові, цибулиння також можна приймати паралельно з ліками, що знижують цукор.

Грейпфрут

Флавоноїд нарингенін, який міститься в цитрусах, здатний знижувати рівень цукру в крові, за інформацією дослідників з Університету Західного Онтаріо. Грейпфрут також здатний компенсувати вже наявну інсулінорезистентність. Інша сполука, інозитол, теж має доведений вплив на чутливість клітин до інсуліну, завдяки чому може знизити резистентність до інсуліну.

Овес

Цілісний овес містить різні речовини, які позитивно впливають на концентрацію цукру та інсуліну в крові. Ефект пояснюється високим вмістом магнію і клітковини. 

Кориця

Пряність стимулює метаболізм глюкози, а також впливає на організм так, як інсулін. Для досягнення ефекту зниження високого цукру досить половини чайної ложки кориці в день.

Імбир

Імбир містить гінгерол, який може пом’якшити інсулінорезистентність клітин і знову зробити їх більш чутливими до інсуліну. Як результат, знижується рівень цукру в крові.

Читайте також: Вчені назвали продукти, які врятують від деменції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: