Чи може штучний інтелект замінити кохання? Співак Cheev презентував незвичний кліп

Кліп відповідає на запитання, чи зможе штучний інтелект підкорити справжні почуття
фото: обкладинка треку

Відео на пісню «Де моя любов живе» змушує замислитися над тим, чи здатні сучасні технології вгамувати біль від трагічної втрати

Співак Cheev з Мінська, який співає українською та білоруською мовами, презентував кліп на пісню «Де моя любов живе». Відео знято у стилі Sci-Fi (з англійської «science fiction»: наукова фантастика – жанр у художній творчості, в основі якого лежить тема науки та технологій). 

Сьогодні, коли штучний інтелект все більше стає частиною нашого буденного життя, у багатьох постає питання, а чи зможе він підкорити справжні почуття, і навіть зробити людину щасливою. Відповідь на це питання й лягла в основу нового відео музиканта Влада Cheev. Режисером атмосферного кліпу став Андрій Блажик.

Історія розгортається в майбутньому. За сюжетом, героїня втрачає чоловіка, але за допомогою прогресивних технологій, спеціальної програми, може оживити коханого віртуально і жити з ним у симуляції. На практиці ідея не приносить омріяного результату, адже штучний інтелект не може замінити справжні почуття, а головне підтримувати живе кохання.

Герой Cheev не реагує на жінку і не демонструє почуттів. Героїня, розуміючи, що не може отримати бажаного, намагається вийти із симуляції і від відчаю починає плакати. Саме такий «людський» фактор як сльоза вливає на фінал історії.

«Експеримент зі штучним інтелектом, як явищем, додав важливий пазл цій Sci-Fi love story. Ця залежність від реакції іншого – максимально вписується в історію. Але комбінація цих сюжетів створює результат, який надихає. Маю надію, що ви знайдете сцену, кадр, звук, які надихнуть вас на те, чого ви навіть не очкували відшукати», – коментує відеороботу режисер.

Cheev розповів, що коли вперше відвідав Україну, був зачарований місцевою музикою. Тож вирішив одного дня неодмінно створити пісню українською. За словами артиста, трек «Де моя любов живе» занурює його у часи дитинства. У пісні співак використовує кінематографічні посилання на нуарні серіали. А звуки багаття та птахів переносять слухача у ліс та створюють ефект присутності.

«Ця пісня про кохання на відстані. У тексті одночасно присутній песимізм – «наш серіал чекають нові сезони, але в тонах «нуар» – і надія пережити цю відстань так, щоб потім легко стерти її з пам'яті, ніби нічого й не було. У дитинстві, коли я вперше приїхав в Україну, вперше почув українську музику, я був настільки вражений, що вирішив колись написати власну пісню, в якій відчуватиметься дух Заходу України і вона звучатиме як класична українська пісня поза часом та контекстом», – ділиться артист історією виникнення пісні.

Cheev – псевдонім Влада Чижикова, автора та виконавця власних пісень з Мінська, який співає українською та білоруською мовою. Відомим за межами Білорусі він став у 2018-му році, коли потрапив до фіналу Нацвідбору «Євробачення», але поступився правом представляти країну співакові Alekseev. В тому ж році Cheev відкрив для себе українську поп-сцену і, закохавшись у неї, випустив ряд самобутніх каверів на таких артистів, як Monatik, The Hardkiss, TAYANNA, MamaRika, Maruv та інших. Цей шлях привів виконавця до участі в талант-шоу «Голос країни», де він настільки вразив жюрі вокальними даними, що за його кандидатуру у своїй команді змагались Діма Монатік та Дан Балан.

З 2019-го року Cheev почав випускати сольні пісні українською мовою, а наприкінці 2021-го вийшов його повноцінний дебютний альбом «Drama». Саме на цій платівці був опублікований трек «Гарно так», що кілька місяців потому став справжнім хітом соцмереж: від ТікТоку до Instagram Reels.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: