У Китаї з'явився неймовірний вантовий міст (відео)

У Китаї побудували міст оригінальної форми
фото: Zhang Kunkun

Над річкою Янцзи китайці побудували новий міст, який миттєво став магнітом для туристів

У китайському місті Чунцін над річкою Янцзи звели футуристичний вантовий міст. Про кадри, начебто взяті з науково-фантастичного фільму «Інтерстеллар», пише Chong Ging.

Він став найбільшим у світі двоярусним мостом із наскрізними вантовими фермами. Конструкція простяглася на 3,6 кілометра, поєднавши міські райони Дадукоу та Банань. Автомобільний рух здійснюється по нижньому ярусі моста, а залізничний – по верхньому. Два його портали є краплями. Феноменальний масштаб будівлі приваблює юрби туристів, які роблять відео та фото на згадку. Особливо ж прекрасний вид на річку відкривається перед заходом сонця. 

Люди і величезна опора мосту різко контрастують, а світло і тінь схожі на сцену з науково-фантастичного фільму
Люди і величезна опора мосту різко контрастують, а світло і тінь схожі на сцену з науково-фантастичного фільму
Zhang Kunkun

Ву Цін, дизайнер відділу мостів компанії TY Lin International China, сказав: коли команда проєктувальників розробляла міст, вони інтегрували регіональну культуру Чунціна. Після повного розуміння ідеї мостова опора була спроєктована у формі «краплі води». 

 


Чунцин визнаний столицею мостів Китаю. Сьогодні у місті налічується понад тридцять мостів, у центральних районах їх десять.

«Інтерстеллар» – науково-фантастичний фільм 2014 року, знятий Крістофером Ноланом за сценарієм, написаним у співавторстві з Джонатаном Ноланом. Фільм розповідає про подорожі групи дослідників, які використовують нещодавно виявлений просторово-часовий тунель, щоб обійти обмеження польоту людини в космосі та підкорити величезні відстані на міжзоряному кораблі.

Читайте також: Будівництво Подільського моста. Заступник директора комунального підприємства отримав підозру

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: