За проросійські погляди: сербського музиканта Горана Бреговича не пустили до Молдови

Сербського музиканта Горана Бреговича не впустили до Молдови, де у нього мав бути виступ
фото з відкритих джерел

Прикордонна поліція заявила, що Горану Бреговичу в'їзд до Молдови заборонено з 2022 року, і організаторів концерту «заздалегідь поінформували про заборону»

Сербського музиканта Горана Бреговича зупинили при кордонному контролі в Кишиневі, коли він прибув для участі у музичному фестивалі. Про це пише News Maker з посиланням на Главу МВС.

«На початку війни в Україні пан Брегович продемонстрував проросійські погляди та підтримав анексію України Росією. Були й інші причини, які проаналізували структури держбезпеки, які вирішили заборонити йому в'їзд до Молдови», – сказав міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Єфрос.

Горан Брегович своєю чергою заявив, що йому та його музикантам не пояснили причину відмови у перетині кордону.

Прикордонна поліція згодом заявила, що Горану Бреговичу в'їзд до Молдови заборонено з 2022 року, і організаторів концерту «заздалегідь поінформували про заборону».

МЗС Сербії звернулося до молдавської влади за роз'ясненнями. Там заявили, що заборона «не відповідає традиційно дружнім відносинам між Сербією та Молдовою», і це рішення «викликало вкрай негативну реакцію сербського суспільства».

Зазначимо, що у 2015 році всі концерти Бреговича, заплановані в Україні, скасували. Причиною цього став його виступ у Криму, на якому Брегович заявив, що його не турбує можливість скасування концертів через відвідини півострова. Під час виступу у Севастополі він розповів про «велич Росії». Пізніше низку його концертів в Україні та Польщі було скасовано.

 Він був внесений до чорного списку України за підтримку анексії Криму та через його виступ у Севастополі.

Через рік балканський музикант Горан Брегович говорив, що вважає безглуздою заборону української влади на в'їзд до країни і не шкодує про те, що поїхав виступати в анексований Росією Крим.

Також Горан Брегович виступав проти антиросійських санкцій та заявляв, що не бачить Сербію в НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: