Віталію Білоножку – 70. Легендарний співак святкує день народження

У Віталія Білоножка склалися особливі стосунки з низкою відомих українських артистів
колаж: «Главком»

Фестиваль «Мелодія двох сердець», яке заснувало подружжя Білоножків, став родинним та об'єднав чимало однодумців

11 червня святкує ювілей Народний артист України Віталій Білоножко, якому виповнилося 70. Засновника одного з найпопулярніших та фестивалів України «Мелодія двох сердець»,  якому в наступному році виповниться чверть віку, привітала на сторінці в Facebook дружина Світлана Білоножко. 

Віталію Білоножку – 70. Легендарний співак святкує день народження фото 1

До творчих злетів артист пройшов через Чернігівську обласну філармонію, Київський військовий ансамбль пісні й танцю, столичний театр естради.

Сподобався гарний голос співака і його стильний імідж, коли він став солістом Держтелерадіо України. Пісні «Там, де двоє зустрічаються», «Чарівниця», «Цінуймо любов», «Ти, земле моя», «Твоє ім’я», «А була любов», «Не лукав», «Боже, дай Україні волю», «Налий вина», «Яблуневий туман» та інші дуже полюбилися українцям.

У артиста залишилося чимало теплих спогадів, пов’язаних із колегами по сцені. Зокрема 23 і 24 вересня 1995 року в палаці «Україна» відбулися вечори пам’яті Назарія Яремчука. У заходах брали участь виконавці, яких хотів бачити Назарій. Планувався один, а вийшло аж три аншлагові заходи. Зміни сталися через Назарія, який хотів, щоб останнім на концерті виконав пісню Білоножко. У фіналі Яремчук раніше бачив свого колегу з ранньої творчості, проте знав, наскільки займався лікуванням та робив усе надможливе для нього Віталій Білоножко, тож прийняв таке рішення. Відповідно Білоножка можна сміливо вважати совістю української естради.

Білоножко неодноразово розповідав, що в нього склалися особливі стосунки з Назарієм Яремчуком.

Віталію Білоножку – 70. Легендарний співак святкує день народження фото 2

Фестиваль «Мелодія двох сердець», який заснувало подружжя, насправді став родинним. Це те, від чого відштовхнулися родинні таланти різних епох. Артисти і зараз приділяють велику увагу об’єднанню української нації, підтримці бойового та морального духу, популяризації пісень, народжених війною.

«Ніколи не загоїться у мене рана від втрат наших мужніх і звитяжних воїнів–захисників. Відчуваю, що став непередбачуваним, незбагненним. Щемно на серці від чорно-білого палаючого полотна життя останніх років в улюбленій країні. Тужно на душі мені від втрат і пробиває неспокій за скалічену одвічним ворогом рідну землю. Та гордість домінує, за свій гідний, незламний, непереможний у війні за свою свободу великий народ України», – наголошує Віталій Білоножко.

Додамо, що Віталій та Світлана Білоножки уже понад 40 років разом. У пари двоє дорослих синів.

Нагадаємо, що 1 вересня Світлана Білоножко відсвяткувала свій день народження.

Читайте також: 100 золотих хітів незалежної України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: