«У темряві він запалив вогонь надії»: турецький співак написав пісню про Залужного

Співак на благодійному заході на підтримку України
фото: Озан Дайі

Для аранжування пісні виконавець застосував штучний інтелект

Турецький співак Озан Дайі написав пісню про ексголовнокомандувача України Валерія Залужного. Відповідне відео опубліковане у Facebook.

«Генерал Залужний з моменту вступу на посаду у 2021 році боровся всіма силами за безпеку та інтереси своєї країни, а коли у 2022 році почалася активна війна, він щодуж продовжував її захищати без жодного перепочинку, навіть на день. І його самопожертву неможливо описати словами. Тому як людина, яка жила в Україні і підтримує Україну, хотів висловити йому свою вдячність цією піснею», – сказав співак у коментарі «Укрінформу».

Дайі написав музику, а також слова пісні турецькою, потім переклав їх українською. При аранжуванні перетворив власний голос на жіночий вокал за допомогою ефектів штучного інтелекту. Таким чином хотів підкреслити силу українського жіноцтва.

«Я довго жив в Україні і можу сказати, що не знаю такого суспільства, де б жінки були настільки працьовитими, несли б на собі таке навантаження і були присутні в усіх сферах. Жінки займають особливе місце в українському суспільстві, тому у мене виникла ідея зробити експериментальний вокал з жіночим голосом», – пояснив ідею Дайі.

Співак Дайі нині перебуває в Туреччині, він нещодавно закінчив військову службу в ЗС Туреччини. Нині активно займається організацією благодійних концертів в Стамбулі.

Нагадаємо, 8 лютого стало відомо, що президент України Володимир Зеленський відправив у відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Наступного дня стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський присвоїв колишньому головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та начальнику ГУР Кирилу Буданову звання Героїв України з врученням орденів «Золота Зірка».

Читайте також: Генерал, який зупинив другу армію світу: Світовий Конґрес Українців звернувся до Залужного

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: