Український музикант налагодив випуск незвичних електромобілів власної конструкції

Вони недорогі у будівництві та здатні проїхати 90-120 км без підзарядки

Українець Тарас Земко із Львівської області, який викладає у музичній школі, грає у групі, сам пише музику, будує електромобілі. Вони недорогі у будівництві та здатні проїхати 90-120 км без підзарядки. Про це пише сайт Дрогобич City.

Свій перший транспортний засіб Тарас Земко збудував ще 2003 року – це був причіп для велосипеда. Пізніше він створив ще один причіп тепер уже для автомобіля. Перший саморобний електромобіль Тарас Земко починав будувати як триколісну педальну машину для свого сина. Потім, за його ініціативою, велосипед вирішили перевести на електротягу.

Електрокар створювали під час карантину, коли у Тараса Земка та його сина виявилося більше вільного часу. Саморобне авто обійшлося творцю у 25 000 гривень.

На електромобілі Тарас Земко їздив у Стрий та Трускавець. Саморобне авто розганяється до 50 км/год та має запас ходу 90 км, а його зарядка коштує лише 5 гривень. Його позитивно сприймають водії інших машин і часто фотографують, а поліція зупиняла лише для того, щоб дізнатися про подробиці цікавого транспортного засобу.

Упродовж останнього року українець працює над чотириколісною моделлю. Щоб створити його, з 90 кг глини було виліплено спеціальну форму, за якою було відлито кузов. Його вартість становила лише 800 гривень. Новий електромобіль оснащений двигуном на 2 кВт (2,7 к. с.) і здатний розвинути 70 км/год. Запас ходу складає 120 км, а заряджання акумулятора займає 5 годин. Тарас Земко планує будувати електрокари і надалі. У його планах – ще досконаліша модель.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: