У Києві покажуть фільм Олександра Довженка «Поема про море»

Кадр з фільму «Поема про море»
фото з відкритих джерел

Сценарій фільму «Поема про море» Олександр Довженко писав будучи важко хворим

Довженко-Центр влаштовує благодійний показ фільму «Поема про море» Олександра Довженка. Усі кошти від продажу квитків хочуть перерахувати на ініціативу українських режисерів Андрія Литвиненка та Тетяни Дородніциної. Вони зараз активно допомагають постраждалим на Херсонщині. Про цю культурну подію повідомили на сторінці Довженко-Центру в Facebook.

У Києві покажуть фільм Олександра Довженка «Поема про море» фото 1

Сценарій фільму «Поема про море» Олександр Довженко писав будучи важко хворим. Для майбутньої кінострічки оператори зафіксували на плівку панораму Каховського будівництва, перекриття Дніпра, затоплення котловану та інші етапи будівництва.

У Києві покажуть фільм Олександра Довженка «Поема про море» фото 2

Варто згадати, що Довженко до останнього сподівався встигнути закінчити стрічку, але помер напередодні першого дня зйомок. Закінчувала фільм його дружина Юлія Солнцева.

«Поема про море» вийшла на екрани через три роки та викликала чимало дискусій в пресі. Одні вважали фільм вдалим продовженням довженківського кінематографу, інші ж критикували та знаходили в ній багато пафосу. Говорили і про її новаторську жилку, яка містилася ще в оригінальному довженківському сценарії.

Відомо, що фільм представлятиме кінознавець Довженко-Центру та режисер Станіслав Битюцький. 

Читайте також: Сто найкращих фільмів в історії українського кіно (список)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: