Скандал із «Кварталом 95». Військовий запропонував гумористам поставити три номери

фото скріншот скандального виступу«Кварталу 95»

Ветеран АТО і учасник бойових дій на Донбасі Антон Колумбет відреагував на черговий скандал, у який втрапили гумористи студії «Квартал 95»  – цього разу вони розбурхали мережу недоречними жартами про військових. 

Колумбет зазаначив, шо нічого не має проти сатири, навіть якщо вона гостросоціальна. «Тому вона і ображає завжди когось – бо висміює справжні вади суспільства, і якась верства населення буде ущємлєна, бо побачила себе в цьому кривому дзеркалі», – пояснив він. 

Але є нюанс, пов'язаний з сатирою для кугутів, тобто паяцство, зауважив ветеран. «Чомусь ніхто з їх сценаристів ніколи не зачіпає дійсно жизнєні теми, натомість концентруючись на суті гумору «кугути сміються над людьми», – підмітив Колумбет і запропонував сценаристам поставити три сценарії.  

Сценарій 1. Дійство відбувається в 2022 році, в гаражі, де сидять два кума. Один пропонує бізнес-план - користуючись скрутним становищем в країні, накупити купу генераторів та продати з дикою націнкою, нарешті збагатившись. Далі сюжет демонструє митарства двох кумів, які спочатку продають машини і квартири для отримання стартового капіталу, потім програють весь капітал в онлайн-казино, потім беруть кредит в сервісі мікрокредитування під дикі відсотки, виїзжають як волонтери по програмі «Шлях» і нарешті притягають в Україну фуру генераторів. Закінчується номер тим, що вони обидва зимою 2023 року сидять на місцевому базарі на купі генераторів, які нікому вже за такі гроші не потрібні, і до них приходять коллектори, підключаючи паяльник до одного з генераторів.

Сценарій 2. Герой номеру, задля уникнення мобілізації, знаходить в своєму будинку 78-річну однооку пенсіонерку і починає за нею залицятись з метою одруження. Пенсіонерка сприймає його закоханість як щиру і реагує як юна дівчина, яку домагається занадто настирливий залицяльник. Врешті-решт, після довгих та сповнених комедією ситуацій, вони одружуються, але на наступний день після весілля вона помирає. Герой втрачає підставу для ухилення від призову і в кінці топиться в Тисі.

Сценарій 3. Типовий «мамкін тємщік» під час роботи в батьковій обнальній конторі попадається в рейд ТЦК. Щоб врятуватись, він перевдягається в жіноче плаття, бриє ноги, вдягає перуку та намагається пройти кріз кордон. Один з хлопців з кордону зав’язує бесіду з спортивного вигляду незнайомкою, наполегливо запрошує її на побачення. Весь подальший сюжет номеру крутиться навколо того, як царапінка намагається непомітно втікти спочатку від побачення, потім з ресторану, і вже вночі у нього вдома відбувається страшна розв’язка.

«Хіба ж цього не можна викрутити доволі веселий сітком? Мені здається що можна. Тим більше, що з невеличкою гіперболізацією всі ці три ситуації абсолютно можливі в навколишній дійсності. Проблема тільки одна – бидло не буде з цього сміятись, тому що йому стане неприємно. Саме тому, що в кривому дзеркалі воно побачить своє міщанське, полохливе і дурне рило. І це – справжня відповідь на те, для кого робиться ось такий от «естрадний гумор» в нашій спливаючій кров’ю країні», – підсумовує Колумбет. 

Читайте також: Скандальний номер про переселенку зі Скадовська: Кошовий вважає, що до гумористів «доколупалися»

Нагадаємо, гумористи студії «Квартал 95» втрапили у черговий скандал – цього разу вони розбурхали мережу жартами про військових. Користувачі обурилися висміюванням військовослужбовців під час війни та назвали номер «святом несмаку й сексизму».

Читате також: «Квартал 95» вчергове оскандалився жартом про біженців (відео)

«Главком» зібрав все, що відомо про актора Андрія Рибака, який засвітився у скандальному жарті та зіграв рівненського воєнкома, що цілувався на робочому місці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: