Сеітаблаєв розповів про актора, для якого роль в картині режисера стала останньою в житті

Саітаблаєв: Сподіваюсь, що після перегляду фільму у глядача буде почуття гордості за героїв
Фото: прес-служба

Одну з головних ролей у фільмі «Мирний 21» виконав відомий актор Паша Лі

Режисер Ахтем Сеітаблаєв розповів про зйомки фільму «Мирний-21», який вийде на широкі екрани 22 лютого. Режисер зазначає – цей фільм нагадає глядачам про ціну кожної маленької перемоги, яка веде нас до великої та омріяної цілі.

«Це реальна історія. Я дізнався про неї в 2014 році від тодішнього командира штабу Луганського прикордонного загону. Спочатку я в неї не повірив, але то була правда. Йшлося про те, що особовий склад Луганського прикордонного загону, який на 85% складався з жителів Луганська та Донецька, до останнього тримав оборону та дав гідну відсіч росіянам», – розповів режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв у програмі «Ранок Вдома» каналу «Дом».   

Митець не повірив адже у лютому 2014 року, під час окупації Криму, Сеітаблаєв на власні очі бачив, як представники українських силових структур відвернулися від виконання своїх обов'язків.

«Лише коли я познайомився з іншими свідками та учасником цих подій, зрозумів, що це правда.  Через сім років настав час розповісти особисту історію на фундаменті цієї. Ми з творцями фільму вирішили, що це історія про довіру, про звитягу, вірність присязі та братерство. В першу чергу про довіру, як фундаментальну ціннісну річ для кожної людини в родині, дружбі, в побудові держави. Навіть Френсіс Фукуяма свого часу сказав, що довіра – це надзвичайно потужний двигун у стосунках, побудові держави та економіці», – поділився режисер.

Назва фільму теж не випадкова – це адреса загону, про який йдеться у картині. Саме у кварталі Мирний у Луганську, у 21 будинку був розташований штаб Луганського прикордонного загону. Проте зйомки відбувалися в іншому, вже не менш історичному місці.

«Знімали у військовій частині у Василькові. Там були мої справжні друзі, з якими ми співпрацюємо не перший рік. Як на мене, один із нових метафоричних нюансів полягає у тому, що 24 лютого 2022 року туди прилетіли одні з перших ракет. Прямо на знімальний майданчик. Дякую Всевишньому, військові не загинули», – розповів Сеітаблаєв.

Одну з головних ролей у фільмі «Мирний 21» виконав відомий актор Паша Лі. Стрічка, на жаль, стала останньою у фільмографії артиста – 6 березня 2022 року він потрапив під обстріл російськими солдатами на Київщині.

«Так, це його остання роль. Коли ми шукали позивний для його персонажа, сталася цікава історія. Паша дуже полюбляв єгиптологію і про Крим багато знав. Ми перебрали різні варіанти та врешті зупинилися на позивному «Осіріс». Це бог світла, бог, який відроджується. Коли Паша загинув, його друзі отримали запрошення на похорон від похоронного дому «Осіріс». Так він зібрав усіх друзів. Мені не віриться досі, що він загинув. Сподіваюсь, що після перегляду фільму у глядача буде почуття гордості за героїв, натхнення та впевненості у тому, що ми не просто переможемо, а й відродимо країну. Ми зробимо це так, що жодна подія надалі не зможе змусити сумніватись у своєму виборі», – коментує Ахтем Сеітаблаєв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: