За розповсюдження серіалу «Слово пацана» є відповідальність – Держкіно

скріншот з відео

У Держкіно впевнені, що російський серіал, який неочікувано став популярним в Україні, не буде демонструватися у кінопрокаті або на телевізійних каналах

Розповсюдження та демонстрація в Україні серіалу «Слово пацана. Кровь на асфальте», виробником якого є країна-агресорка, є порушенням законодавства, за яке передбачена відповідальність. Про це заявили у відповіді на інформаційний запит Українських Новин у Держкіно.

За розповсюдження серіалу «Слово пацана» є відповідальність – Держкіно  фото 1
За розповсюдження серіалу «Слово пацана» є відповідальність – Держкіно  фото 2

«Виходячи з вищезазначеного, розповсюдження та/або демонстрування серіалу «Слово пацана. Кровь на асфальте» на території України є таким, що порушує вимоги чинного законодавства та тягне аз собою відповідальність, встановлену законом», – йдеться у повідомленні.

В Держкіно впевнені, що російський серіал, який неочікувано став популярним в Україні, не буде демонструватися у кінопрокаті або на телевізійних каналах. «Слово пацана. Кровь на асфальте» підпадає під заборони, передбачені Законом про кінематографію, тому серіал не вносили до Державного реєстру фільмів.

Щодо стримінгових платформ та інших сервісів, в Держкіно повідомили про можливу адміністративну відповідальність: «…тягне за собою застосування до субʼєктів господарювання, що здійснюють таке розповсюдження та/або демонстрування (крім субʼєктів у сфері аудіовізуальних медіа), адміністративно-господарських санкцій у вигляді накладення адміністративно- господарського штрафу в розмірі десяти мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого розповсюдження або демонстрування, вчинений вперше, та у розмірі пʼятдесяти мінімальних заробітних плат аз кожен наступний випадок такого розповсюдження або демонстрування», – йдеться в документі.

У Держкіно не пояснили, яким чином державні органи України можуть вплинути на ці сервіси.

Нагадаємо, що серіал «Слово пацана» про злочинні угруповання став популярним не тільки в Росії, але і в Україні. Щобільше, саундтрек серіалу «Пияла» очолив рейтинг найпопулярніших пісень в Україні від Apple Music.

До того ж відомий український режисер Любомир Левицький («Штольня», «Тіні незабутих предків», «Скажене весілля») розповів, чому російський серіал «Слово пацана» набирає обертів в Україні. 

За словами режисера, перед окупацією спочатку йде культурна окупація. Він каже, що протягом багатьох років ніхто із нашого кінобізнесу, нашої кіноспільноти не був проти того, щоб росіяни приїжджали сюди, знімалися в нашому кіно, знімали в Україні своє кіно. Наш кінобізнес і шоубізнес були одним цілим з російським, і всіх це влаштовувало. Вони стали частиною цього всесвіту.

У російському серіалі йдеться про школярів 1980-х років у Казані, які є членами банди та постійно беруть участь у масових побоїщах. Його герої намагаються відтворити кримінальну та похмуру атмосферу СРСР тих років. 

Читайте також: «Слово пацана». Чому українські діти підсіли на російський серіал?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: