Подруга Фредді Мерк'юрі виставила на аукціон всі речі з його будинку

Остін нині мешкає в будинку колишнього коханого, який той заповів їй
фото з відкритих джерел

Мері Остін продасть з моолтка півтори тисячі його особистих речей

Мері Остін, одна з найближчих друзів та колишня кохана легендарного музиканта Фредді Мерк'юрі, виставила на аукціон колекцію з 1500 особистих речей та предметів мистецтва, що належали лідеру групи Queen, включаючи написані ним від руки тексти пісень та сценічні костюми. Про це вона розповіла ВВС.

Мерк'юрі збирав свою колекцію понад 30 років і зберігав її у своєму будинку на заході Лондона. Після смерті музиканта у 1991 році будинок з усім вмістом перейшов за заповітом Мері Остін. «Всі ці речі дозволяють глибше зазирнути в душу людини, яку я знала», – сказала Остін.

Найунікальнішим предметом на аукціоні буде дев'ятисторінковий рукопис Фредді Мерк'юрі з гармоніями та акордами до однієї з найвідоміших пісень Queen, яка стала гімном спортивних уболівальників багатьох країн, We Are The Champions («Ми – чемпіони»). Передбачувана ціна продажу – від 200 тис. до 300 тис. фунтів.

На аукціон буде виставлена й невідома раніше робоча версія тексту першого хіта гурту – Killer Queen, написана в 1974 році на одному-єдиному аркуші паперу чорною кульковою ручкою. Вона, як очікується, піде за 50-70 тисяч фунтів.

Остін було 19 років, коли вона познайомилася з Меркьюрі у 1970 році. Незабаром вони почали жити разом і залишилися у близьких стосунках навіть після того, як він сказав їй, що він гей. Вона ж доглядала його, коли він остаточно ослаб від однієї з хвороб, пов'язаних зі СНІДом. Мерк'юрі якось сказав про Остін: «У мене не так багато людей, до яких я можу звернутися. І по-справжньому єдина – це Мері». Остін нині мешкає в будинку колишнього коханого, який той заповів їй. Житло зберіглося майже в тому ж вигляді, яким було за життя музиканта три десятиліття тому. Але тепер Остін, якій виповнилося 72 роки, вирішила багато чого продати, «бо мені слід упорядкувати свої справи». Мері Остін продає все, окрім кількох особистих подарунків та фотографій, на яких вона з музикантом разом: «Я вирішила нічого не залишати. Якщо я вже зібралася з духом, то треба продати все».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: