Переворот у Росії. Як українські зірки відреагували на гучну подію

В Росії відбувається переворот
фото з відкритих джерел

Намір Пригожина зчинити заколот проти Кремля та розпочати громадянську війну в Росії викликав шквал гумору в Україні

Ввечері 23 червня ватажок ПВК «Вагнера» Євгеній Пригожин почав звинувачувати російське міноборони в ударі по тилових позиціях найманців. Через це він вирішив зчинити заколот проти Кремля та розпочати громадянську війну. Пригожин пригрозив, що йтиме зі своїми найманцями до Москви, аби змінити військове керівництво. Українські зірки гуморять з цього приводу, адже коли вороги «каламутять воду» – це можна вважати подарунком для українців.

Переворот у Росії. Як українські зірки відреагували на гучну подію фото 1

Володимир Дантес

Український співак пожартував, що у росіян переляк через те, що український співак Козловський поповнив ряди ЗСУ, а Олег Винник планує повернутися до України.

Переворот у Росії. Як українські зірки відреагували на гучну подію фото 2

«Прикиньте, що вся ця заворушка тільки через те, що вони дізналися, що Козловський тепер в ЗСУ і Винник повернувся», – написав Дантес.

Згодом співак показав частинку з свого нового кліпу «Чуєш». Він прив’язав слова «забув тебе»: нібито Пригожин каже це Шойгу. Адже конфлікт між ними відбувається вже давно.

Тарас Тополя

Лідер гурту «Антитіла» з приводу подій, які відбуваються в Росії, висловися так: «Чекаю тепер, коли спалахне Кавказ, потім Сибір, і по накатаній. А ми переможемо».

Наталія Могилевська

Співачка теж не залишилась осторонь новин. Вона показала своє захоплене та щасливе обличчя і додала: «Моє обличчя, коли читаю новини з болот».

Артистка додала, що всю ніч не спала від радісного збудження. Могилевська також запитала в підписників їхні думки щодо того, чим закінчиться ця історія.

Григорій Решетник

Телеведучий теж не оминув цієї теми. Він написав, що хочеться, аби цей цирк в Росії справді став реальністю. «Може, одразу всі здохнуть», – зазначив Решетник.

Потім Григорій додав жарт, який пов'язаний з шоу «Холостяк». «Не лягайте спати – скоро церемонія троянд або гвоздик», – написав він.

Маша Єфросиніна

Телеведуча сумнівається, що переворот у Росії справжній. Своїми сумнівами вона поділилася у соціальних мережах. «Я настільки не вірю росіянам, що мозок довбить, що це якась спеціальна вистава для нас… Але спати не виходить», – написала вона.

Вона також відреагувала на допис моделі Даші Астаф’євої, яка вважає, що росіяни не вийдуть на мітинги, бо сплять.

«Думаю, що не сплять, а традиційно – ссуть», – висловилася Маша.

Додамо, що інші українські артисти теж відреагували на заколот у Росії. У своїх соцмережах вони опублікували численні меми.

Нагадаємо, що влада Росії стягує до Москви всю військову техніку, яка досі залишалася у резерві та прикордонних регіонах. Місто готується до облоги.

«Главком» писав, що ввечері 23 червня власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин публічно заявив, що російські війська вдарили ракетами по тилових таборах його найманців, і пообіцяв «відповідь». Міноборони Росії заперечило його слова.

Він закликав «розібратися» з військовим керівництвом країни. «Нас 25 тис., і ми йдемо розбиратися, чому в країні коїться свавілля. 25 тис. чекають як тактичний резерв, а стратегічний резерв – це вся армія і вся країна. Усі, хто хоче, – приєднуйтеся», – ідеться у повідомленні власника ПВК «Вагнер».

Федеральна служба безпеки Росії відкрила кримінальне провадження стосовно власника ПВК «Вагнер» за «фактом організації збройного заколоту».

Зранку 24 червня Пригожин заявив, що його найманці захопили військові об’єкти в Ростові, зокрема штаб Південного військового округу РФ та аеродром. Він зустрівся із заступником міністра оборони Росії Юнусом-Беком Євкуровим, якому сказав, що йому потрібен міністр оборони Сергій Шойгу та начальник Генштабу Валерій Герасимов. Пригожин погрожував «піти на Москву».

Згодом на події відреагував президент країни-агресорки Володимир Путін. Він назвав дії Пригожина «ударом у спину країні й народу» та сказав, що війська РФ уже дістали наказ про «нейтралізацію заколотників».

Після цього Пригожин зробив аудіозвернення, в якому заявив, що не збирається здаватися, оскільки не хоче, щоб «країна жила далі в корупції, бюрократії та обмані».

Зранку 24 червня стало відомо, що бойовики ПВК «Вагнер» узяли під свій контроль військові об’єкти в місті Воронеж.

Читайте також: «Це не фейк». Буданов прокоментував події в РФ (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: