Стало відомо, чому замість виконавиці Fiinka в журі на Євробаченні-2024 опинився Нагорняк

Без скандалу щодо складу журі конкурсу не обійшлося
Фото EBU

«Гендерний баланс» зіграв проти Fiinka

Цього року в українців була можливість самим обрати членів національного журі Пісенного конкурсу «Євробачення-2024»: шляхом голосування у «Дії». Цьогоріч до його складу увійшли: представниця України на «Євробаченні-2010» Олена Тополя; продюсерка Ірина Горова, хореограф-постановник Олена Коляденко, продюсер Костянтин Томільченко та музичний оглядач, засновник медіа Bezodnya Music Макс Нагорняк. Водночас, як стало відомо, замість Нагорняка у журі мала сидіти інша людина.

Так, після оприлюднення голосування у «Дії» виявилося, що пʼяте місце отримала виконавиця Fiinka. Проте замість неї у пʼятірці журі опинився Нагорняк. Як пояснює Суспільне, на вимогу Європейської спілки радіомовлення відбулася заміна, оскільки подана на розгляд пʼятірка кандидатів від України не відповідала гендерному балансу.

Результати голосування були на користь Fiinka
Результати голосування були на користь Fiinka

«Не знаю, хто конкретно тлумачив гендерний баланс від України. Але у нас вийшло так: гендерний баланс - це віддати свою перемогу на користь чоловіка», - прокоментувала співачка.

Виконавиця обурена тим, що її не пустили в журі
Виконавиця обурена тим, що її не пустили в журі
Instagram

За правилами Пісенного конкурсу склад Національного журі України було оголошено 11 травня у день гранд-фіналу «Євробачення-2024» в Мальме.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: