Новий фільм Олега Сенцова вперше покажуть на відомому кінофестивалі

В основі фільму – матеріал, знятий незаплановано тактичною камерою влітку 2023 року
фото: facebook/oleg.sentsov

На кінофестивалі в Карлових Варах відбудеться прем'єра фільму Сенцова «Реал»

На 59-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах (Чехія) відбудеться світова прем'єра документального фільму «Реал» українського режисера і військовослужбовця Олега Сенцова. Про це пише Укрінформ з посиланням на заяву режисера.

«Світова прем'єра фільму, який не є фільмом», – написав режисер.

Кінодистриб'ютор «Артхаус Трафік» повідомив, що картину продемонструють у межах програми «Спеціальні покази».

Як зазначається, в основі фільму – матеріал, знятий незаплановано тактичною камерою влітку 2023 року. Сенцов випадково зняв один із боїв, коли його БТР був уражений ворогом. Режисер опинився в траншеї та за допомогою радіозв’язку намагався організувати евакуацію частини свого підрозділу, який був під обстрілом, майже без боєприпасів, на позиції під кодовою назвою «Реал».

59-й Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах триватиме з 28 червня до 6 липня. Він вважається одним із ключових у Центральній та Східній Європі.

«Реал» – це не кіно в класичному його розумінні. Це шматок життя на війні, який був знятий випадково, але який показує його справжнє обличчя без прикрас та фальші», — зазначив Сенцов.

Фільм є українсько-хорватською копродукцією і створений за підтримки Європейського фонду солідарності з українськими фільмами, проєкту «Документування України», ініційованого Інститутом гуманітарних наук (IWM, Відень), програми FILMBOOST від Deutsche Filmakademie у співпраці з ГО «Докудейз».

Читайте також: Сенцов після надскладного бою показав кулю, яка застрягла в його бронежилеті

До слова, дружина Олега Сенцова, юристка та громадська активістка Вероніка Вельч очолила український офіс міжнародної організації Amnesty International. Про це Вероніка Вельч повідомила у Facebook у п’ятницю, 26 квітня.

Вероніка Вельч зазначила, що на посаді працюватиме над вирішенням проблем, що стосуються захисту військовополонених, прав дітей, повернення тіл загиблих, свободи слова в умовах війни та зміни архітектури міжнародних інституцій зокрема.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: