Перша кінопрем’єра 2025 року. У Києві відзняли фінальну сцену фільму «Потяг у 31 грудня»

Стрічка розповідає про пригоди звичайних українців, які вирушають у святкову подорож потягом «Київ – Львів» напередодні Нового року

У Києві завершуються зйомки новорічної стрічки «Потяг у 31 грудня». Сімейна зворушлива комедія вийде на великі екрани 1 січня 2025 року. 

«Попереду ще декілька знімальних днів у красивих вагонах, й попри всі труднощі процесу, сподіваємося, у нас вийде гарний фільм, на який 1 січня у кіно ми очікуємо багато українців», – заявив режисер стрічки Олег Борщевський.

Кадр з фільму «Потяг у 31 грудня»
Кадр з фільму «Потяг у 31 грудня»
фото з відкритих джерел

Стрічка розповідає про пригоди звичайних українців, які вирушають у святкову подорож потягом «Київ – Львів» напередодні Нового року.

Автори стрічки кажуть, що прагнули створити традиційне новорічне кіно, яке полюблять усі та дивитиметься не одне покоління українців.

Кадр з фільму «Потяг у 31 грудня»
Кадр з фільму «Потяг у 31 грудня»
фото з відкритих джерел

За словами продюсерки стрічки та співавторки ідеї Зої Сошенко, цей фільм про українців, про щасливі моменти та моменти зневіри.

«Наша історія – про шлях. І буквально і фігурально. Про те, як дорога додому об’єднує людей. Про те, якими різними можуть бути пасажири одного купе і якими схожими вони можуть бути у своїх мріях та цінностях. Нам не вистачає світла в темряві, і хочеться, щоб цієї новорічної ночі ми повірили у дива», – каже продюсерка. 

«Роль «Укрзалізниці» залізна під час війни. Це тільки перший із фільмів, які ми запланували, адже хочеться і «Потяг у 31 грудня – 2», і «Таксі у 31 грудня», і, можливо, навіть «Літак у 31 грудня» відзняти», – поділився планами продюсер стрічки Юоій Горбунов.

Горбунов підкреслив, що «Потяг у 31 грудня» було створено без залучення державних коштів, без підтримки фондів та грантів – всі виробничі витрати покрили спонсори та приватні інвестори.

Кадр з фільму «Потяг у 31 грудня»
Кадр з фільму «Потяг у 31 грудня»
фото з відкритих джерел

«Для компанії БКК робота з фільмом «Потяг у 31 грудня» – перший досвід інвестування у кіно-виробничий сектор. З перших днів зйомок ми відчули особливу святкову атмосферу майбутнього фільму. Впевнена, – це кіно будуть дивитись не один рік і сподіваюсь, воно стане особливою новорічною традицією українців», – ділиться Юлія Ярмоленко, голова наглядової ради ТОВ «Київський БКК».

Горбунов також наголосив на важливості розвитку українського кінематографа й кіноіндустрії під час війни. За його словами, бізнес повинен працювати, створюючи робочі місця, а українці — турбуватися про своє ментальне здоров’я. 

Керівник телевізійного бізнесу 1+1 media Максим Кривицький пообіцяв, що «Потяг у 31 грудня» отримає підтримку від медіахолдингу для того, щоб якнайбільше глядачів побачили фільм на великих екранах, а згодом і в етері телеканалу «1+1 Україна».

«Потяг у 31 грудня»

Жанр: зворушлива новорічна комедія

Хронометраж: 90 хв.

Виробник: Прототип Продакшн, FILM.UA Group

Дистрибутор на території України: FILM.UA Дистрибуція та Green Light Films

Реалізація спонсорства та партнерства: агенція інтегрованих рішень Brandly

Продюсери: Зоя Сошенко, Юрій Горбунов

Виконавча продюсерка: Катерина Швець

Супервізорка: Ірина Костюк

Режисер: Олег Борщевський

Оператор-постановник: Юрій Король

Автори сценарію: Микола Куцик, Ярослав Стень, Богдан Гациляк, Кирило Тимченко

Актори: Станіслав Боклан, Катерина Кузнецова, Артемій Єгоров, Влад Нікітюк, Лілія Ребрик, Юрій Горбунов, Андрій Ісаєнко, Лілія Цвелікова, Володимир Ніколаєнко, Дмитро Павко, Анастасія Іванюк, Аліна Коваленко, Анна Кузіна 

Нагалємо, український телеведучий та очільник «Прототип Продакшн» Юрій Горбунов прокоментував те, що його компанія стала переможцем конкурсу і отримає від держави 33 млн гривень на виробництво комедійного серіалу з робочою назвою «СМТ Інгулець».

«Ми подали наш бюджет – 33 млн гривень на 24 серії. Спеціалісти знають: це зовсім невеликі кошти. Ми постараємось за ці гроші зробити такий продукт, який буде відображати нашу сьогоднішню реальність, який буде надихати», – розповідає Юрій Горбунов.

Горбунов, посилаючись на свій волонтерський досвід, наголосив, що військові потребують «позитиву та гумору». Юрій також зазначив, що «РФ виділяє мільярди доларів на інформаційну війну з нами», додавши, що Україна «поки нічого не може відповісти». Горбунов зауважив, що всі права на створений продукт, включно з серіалом, належать державі, а його прем'єра відбудеться на каналах і онлайн-платформах з найбільшим охопленням.

До слова, Рада з державної підтримки кінематографії при Державному агентстві з питань кіно складається з дев’яти членів, серед яких і відомий шоумен та телеведучий Юрій Горбунов. Їхні заробітки називаються стипендією, і, наприклад, у 2022 році актор отримував щомісяця майже 70 тис грн. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: