Стало відомо, скільки заробляє зірка 1+1 Горбунов у Раді при Держкіно

У 2022 році актор отримував щомісячно майже 70 тис грн
фото з відкритих джерел

У 2023 році стипендії членів Ради суттєво зменшились

Рада з державної підтримки кінематографії при Державному агентстві з питань кіно складається з дев’яти членів, серед яких і відомий шоумен та телеведучий Юрій Горбунов. Їхні заробітки називаються стипендією, і, наприклад, у 2022 році актор отримував щомісяця майже 70 тис грн, пише «Главком».

Розмір щомісячної стипендії встановлює Кабмін, і, починаючи з липня 2018 року, він дорівнював 35 прожитковим мінімумам для працездатних осіб (трохи більше 2 тис. грн). Держкіно переказує кошти на банківські рахунки членів Рад.

Стало відомо, скільки заробляє зірка 1+1 Горбунов у Раді при Держкіно фото 1
Стипендії членів Ради державної підтримки кінематографії у 2022 та 2023 рр
Стипендії членів Ради державної підтримки кінематографії у 2022 та 2023 рр

У 2023 році розмір стипендії суттєво поменшав – тепер вона становить 43,2 тис. грн. Це сталося через те, що уряд у березні цього року переглянув формування розміру виплати, і замість 35-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб тепер нараховують 20-ть.

До слова, Рада з державної підтримки кінематографії є нелегітимною – відповідне рішення ухвалив Київський окружний адміністративний суд. Тепер у Держкіно є місяць на оскарження, а у випадку, якщо апеляція залишить рішення столичного суду незмінним, воно набуде законної сили.

«Суд дійшов висновку, що продовжуючи на весь період воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування повноваження членів Ради, Кабінет міністрів вийшов за межі повноважень, встановлених законом про державну підтримку кінематографії, чим порушив вимоги частини другої статті 19 Конституції України», – йдеться у рішенні суду від 2 листопада.

Нагадаємо, що після невдач зі зйомкою скандального серіалу «СМТ Інгулець» за понад 30 млн грн Юрій Горбунов пішов у будівельну галузь та став девелопером. У липні цього року шоумен увійшов у число співзасновників столичної будівельної компанії «Спейс плаза». Однак після розслідування «Главкома» він вийшов зі складу співзасновників – за інформацією аналітичної системи Youcontol, це сталося 26 жовтня.

Крім цього, вже у війну ведучий Горбунов спільно зі своєю дружиною-ведучою Катериною Осадчею, яка тепер закинула світську хроніку і працює у проєкті з пошуку зниклих людей, зареєстрували громадську та благодійну організації. Першу назвали «Громадське об’єднання Катерини Осадчої», іншу – «Фундація Катерини Осадчої». До слова, остання організація займається «наданням іншої соціальної допомоги без забезпечення проживання».

Зауважимо, Горбунов у недавньому інтерв’ю розповів, що під час війни переважно живе коштом телепроєктів «Голос» та «Сніданок з 1+1». При цьому він бідкався, що цих грошей недостатньо.

Раніше повідомлялося, що телеведучий «1+1» Горбунов ходив на суд підтримати олігарха Ігоря Коломойського. Він та інші ведучі «плюсів» заявляли клопотання про взяття бізнесмена на поруки, але все безуспішно.

Читайте також: Суд з’ясував, хто захопив владу в українському кінобізнесі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: