«Квартал 95» потрапив у скандал через танці під відео з загиблим військовим

Представники студії «Квартал 95» спробували вибачитися за використання відео із українськими військовими
скриншот відео

Артисти «Кварталу 95» використали в номері з танцями відео з загиблими військовослужбовцями ЗСУ, чим обурили мережу

 

Нещодавній випуск «Кварталу» викликав скандал у мережі. Як виявилося, гумористи влаштували номер та співали жартівливу пісню на тлі відео з військовими, захисниками України, які вважаються зниклими. Один з них, за свідченням його побратимів, загинув.

Випуск нового шоу «Кварталу 95» відбувся ще у серпні. Однак скандал розгорівся лише зараз, коли стало відомо, що в одному з номерів за участі Євгена Кошового, Юрія Ткача та інших кварталівців, гумористи без дозволу використали відео із захисниками України, серед яких були зниклі безвісти та загиблий. 

Коміки виконували трек під ролик із соцмереж, на якому українські військові з «заблюреними» обличчями танцювали на камеру. Фотограф Чарівна Ната, чоловік якої захищав країну на фронті, обурилася через виступ «Кварталу» – на відео, яке використали гумористи, був саме її чоловік-військовий Юрій Назаренко.

«Коли побачила ці танцюльки - моє серце обірвалось, нахлинуло почуття люті та не розуміння, того, як можна використовувати відео без дозволу, тим паче коли цих двох людей вже немає. Замазали обличчя. Які «молодці», - написала вона у соцмережі  Facebook.

«Але чи є повага у «95 Кварталу» до зниклих і загиблих військовослужбовців? Чи можливо «95 Квартал» вважає, що я, Остап і сімʼя Сашка теж будемо посміхатись, радіти і підтанцьовувати. Огидно, що з болю інших людей роблять шоу. Зовсім не той контекст», – додала вона.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Charivna Nata (@charivnanata)

У коментарях під дописом з'явилося чимало критики на адресу гумористів та «Кварталу» . Зокрема юзери писали:

  • «Жорсткий дисонанс: на екрані хлопці, що трагічно на Донецькому напрямі поклали свої життя, а на передньому фоні пузаті дядьки жартують про перемовини! «Квартал 95» – ну так, «ціність людини у нас на першому місці»,
  • «Треба було всьому залу встати і піти звідти»,
  • «Квартал 95», у вас не виходить робити свій контент так, щоб не тригерити і не ображати при цьому військових, переселенців і загалом людей?»,
  • «Хай би так потанцювати на нулі! Гадаю вже б не захотілось! Чому це так всіх виселить? Ганьба».

Згодом під дописом фотографки з'явився коментар і від представників студії. Вони зазначили, що знайшли відео у «відкритих джерелах» і не знали, хто на ньому. А тому «з пошани до героїв» їхні обличчя було «заблюрено».

«Ми з величезною вдячністю ставимося до наших військових. І точно не хотіли когось образити цим відео чи задіти чиїсь почуття», – йшлося у коментарі.

Представники студії «Квартал 95» прокоментували використання відео із захисниками України
Представники студії «Квартал 95» прокоментували використання відео із захисниками України
скриншот коментаря «Кварталу 95»

У відповідь на цей коментар авторка допису висловила надію на те, що надалі гумористи та автори виступів будуть більш ретельно обирати кадри для номерів.

«Розумію, і це певно була би інша історія, як би ці люди не були зниклі безвісти, а, за свідченнями побратимів, взагалі загиблі. Тому я сподіваюсь, що для наступних виступів ви будете ретельніше перевіряти інформацію. Дякую», – написала вона.

Що відомо про Юрія Назаренка

Захисник України Юрій Назаренко зник ще у січні 2023 року. Його дружина, яка залишилася сама з маленьким сином Остапом, розповідала, що побратими військового розкрили їй подробиці трагедії. Чоловік, як повідомлялося, загинув внаслідок ворожого удару.

За словами дружини, боротьба Юрія Назаренка з усім російським почалася ще задовго до повномасштабного вторгнення
За словами дружини, боротьба Юрія Назаренка з усім російським почалася ще задовго до повномасштабного вторгнення
скриншот допису Чарівна Ната

Юрій Назаренко народився у Тернополі, а потім мешкав у Кривому Розі. Він встав на захист України восени 2022 року. До цього чоловік волонтерив та займався творчістю. Назаренко загинув у 29 років, між Соледаром та Бахмутом.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: