Колишні конкуренти The Beatles і Rolling Stones пишуть спільний альбом: вперше за 60 років

The Beatles і Rolling Stones – дві найвідоміші британські групи ХХ століття
фото з відкритих джерел

Робота над альбомом бітлів та ролінгів ведеться в обстановці повної секретності

Легендарний гурт The Rolling Stones припинив суперництво з не менш знаменитим Beatles і об’єдналися для нового альбому. Rolling Stones працюють над новою платівкою з Полом МакКартні та Рінго Старром. Це відбувається майже через 60 років після того, як музиканти вперше зустрілися.

Як стало відомо, гурт Rolling Stones закінчує в Лос-Анджелесі запис нового альбому. Це сама по собі подія – останній диск гурту з оригінальними піснями, A Bigger Bang, вийшов у 2005 році. Але ще цікавіше, що в роботі беруть участь Пол МакКартні і Рінго Старр – двоє учасників групи The Beatles. Відомо, що сер Пол виступить бас-гітаристом, а Рінго Старр займеться перкусією. Робота над альбомом ведеться в обстановці повної секретності.

Продюсером альбому виступає Ендрю Вотт, який нещодавно отримав «Греммі»; за свої 32 роки він встиг попрацювати з такими артистами, як Оззі Осборн, Джастін Бібер, Дуа Ліпа, Pearl Jam, Іггі Поп, Брітні Спірс та Елтон Джон. Він є не лише продюсером, а й музикантом, який грає на гітарі та кількох інших інструментах, а ще пише пісні. З МакКартні він зустрічався кілька років тому, як казав екс-бітл: «Я зайшов до нього випити чашку чаю, а закінчилося все тим, що ми почали обговорювати створення пісні».

The Beatles і Rolling Stones – дві найвідоміші британські групи ХХ століття. Вони прославилися приблизно одночасно, у першій половині 60-х, і багато хто вважав їх за конкурентів. Тим не менш, дороги бітлів та ролінгів епізодично перетиналися, і відносини між музикантами були скоріше дружніми. Другим синглом та першим хітом Rolling Stones була кавер-версія пісні Леннона та МакКартні I Wanna Be Your Man, що вийшла 1963 року. 1967-го Леннон і МакКартні виступили як бек-вокалісти на записі синглу We Love You, висловивши таким чином підтримку Джаггеру і Річардсу (їх звільнили з в'язниці, куди вони потрапили за сфабрикованим звинуваченням). У 1968-му Леннон та Йоко Оно взяли участь у зйомці телевізійної передачі The Rolling Stones Rock and Roll Circus.

Читайте також: Співак Alekseev заявив, що і надалі співатиме російською

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: