Білозір нагадала, що є учасницею бойових дій та розповіла про намір повернутися в політику

Тривалий час Білозір була народною депутаткою і очолювала Міністерство культури України
фото з відкритих джерел

Співачка зауважила, що мала хороші стосунки з багатьма президентами

Народна артистка України Оксана Білозір хоче повернутися в політику. Вона вважає, що може реалізувати свої ідеї у цій сфері й допомогти державі. Про це виконавиця розповіла в інтервʼю «Слава+».

За словами співачки, вона мала блискучу політичну кар'єру в минулому. Тому переконана, що є досвідченою депутаткою й має намір балотуватися знову. Артистка працювала в політичній сфері протягом 17 років. На думку жінки, вона може бути депутаткою, оскільки має проукраїнську позицію та правильні ідеї.

Співачка вважає, що не всі депутати, йдучи в політику, мають намір красти. Білозір нагадала, що на відміну від деяких колег, не придбала собі жодних маєтків. Натомість жінка переконана, що власники бізнесу, які приходять до влади, насамперед хочуть отримати доступ до державного бюджету. 

«Є лобістський закон. Якщо туди заходить людина, яка має бізнес, то вона заходить туди з однією метою – користуватися грошима бюджету. Мати доступ до коштів бюджету, бо це обігові кошти, які можуть приносити прибуток», – висловилась артистка.

Як наголосила Білозір, її єдиний бізнес – це щоби українські громадяни мали високу зарплатню і могли дорого заплатити за квиток на її концерт.

Також Білозір пригадала, що мала хороші стосунки з багатьма президентами. Зокрема, про Леоніда Кравчука вона сказала, що він був для неї, як тато. Під час президентства Віктора Ющенка, обіймала посаду міністра культури. А от з Леонідом Кучмою вони близько не дружили, хоча артистка добре його знала.

«Для мене рідною людиною був Леонід Макарович Кравчук. Він мені як тато. Він дуже любив зі мною спілкуватися, ми час від часу зустрічалися, обговорювали всякі події. Тобто багато років ми з ним дружили до останніх його місяців. Взяти Віктора Андрійовича Ющенка – це мій президент. При ньому я мала посаду міністра культури. Це рідна мені людина, близька по духу, світоглядних цінностях. Петро Олексійович Порошенко – це людина, яка привела мене в політику до Віктора Ющенка. Разом ми творили нову гарну демократичну силу на початку 2000-х років. Вони для мене однаково є цінними. Я не кажу з точки зору держави, саме для мене», – прокоментувала виконавиця.

Також Білозір підкреслила, що є учасницею бойових дій в Афганістані. За часів СРСР вона двічі проїжджала до цієї країни з виступами та загалом провела там близько пів року. За ці поїздки артистка отримала чотири медалі «За відвагу».

«Я дуже хочу балотуватися, тому що я – фаховий депутат. Багато знаю та вмію, в мене є правильні ідеї, україноцентричний стержень. Я не є бізнесменом, живу чесно, плачу податки. Тобто я маю право йти й формувати разом із такими самими, як я, правильний порядок денний для країни, я – учасник бойових дій», – сказала 66-річна виконавиця.

Співачка додала, що під час перебування в Афганістані неодноразово виникали ситуації смертельної небезпеки: над головою літали снаряди, а автобуси з артистами обстрілювали та навіть підривали. «Під час радянської влади я двічі була в Афганістані. Загалом пів року, якщо до купи все це скласти. Ми там проходили дуже важкі жорстокі випробування. Війна є війна. Були і там, де вибухає, і вбивають, там, де небезпечно, де снаряди над головою літають», – зазначила Білозір.

В Афганістан артистка їздила не як учасниця бойових дій, хоч і має цей статус, а як співачка, разом з колегами з ВІА «Ватра». «Ми співали для наших бійців. І якщо бійці могли бути в Афганістані два-три роки в одній провінції, то ми, артисти, їздили по всьому Афганістану. Їздили БТРами, літали вертольотами, тобто це все було небезпечно. Нас і обстрілювали, і автобус підривали», – поділилася виконавиця.

Раніше Білозір зазначала, що досвід перебування в Афганістані знадобився їй у 2014-му, коли вона зайнялась питанням визволення з полону українських бійців на Сході України. Зірка говорила, що тоді мало хто кому довіряв, а її слова були своєрідною гарантією дотримання домовленостей під час обміну полоненими та заручниками. Також виконавиця додавала, що «афганці» з того боку вірили їй більше, аніж військовим.

Зауважимо, артистка вперше стала народною депутаткою у 2002 році. Тоді вона балотувалась від партії Віктора Ющенка «Наша Україна». У цей період співачка стала членом Комітету у закордонних справах, а згодом – головою підкомітету з євроатлантичного співробітництва.

У 2005 році жінка обійняла посаду міністра культури та мистецтв України, а через деякий час – міністра культури та туризму. Однак, тоді Білозір намагалися отруїти. Їй довелося залишити посаду та проходити лікування – в артистки був частковий параліч.

У 2006 році співачка знову повернулась у парламент від Блоку «Наша Україна» та згодом стала членом фракції цієї партії. Була головою підкомітету з питань міжпарламентських зв'язків, двосторонніх та багатосторонніх відносин.

У 2007-2012 роках артистка роках була народною депутаткою VI скликання. Вона увійшла до Комітету у закордонних справах. У 2016 році Білозір знову повернулась у політику як депутатка Верховної Ради від партії «БПП Солідарність».

Читайте також: З тобою вже сміється інша. Оксана Білозір на тлі розмов про розлучення врізала хітом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: