Зеленська в Ізраїлі показала місце, яке має побачити кожна людина (фото)

У «Яд Вашем» збережено імена мільйонів євреїв, які були знищені
фото: Олена Зеленська/Telegram

Перша леді України побувала в «Яд Вашем»

Під час нещодавньої поїздки до Ізраїлю Олена Зеленська відвідала низку важливих заходів, серед яких – візит в «Яд Вашем». Про цю подію дружина президента України розповіла на сторінці в Telegram.

«Яд Вашем» – це Меморіальний комплекс історії Голокосту. Він, як і Стіна Плачу, є тим місцем, яке найбільше відвідують в країні туристи.

«Це місце варто відвідати кожній людині у світі. Місце, яке показує нам, як цілий народ може бути гнаний і катований – просто тому, що він є. І водночас місце сили. Адже показує й те, як віднайти справедливість і зберегти пам’ять про злочин проти свого народу, щоб цей жах більше не повторився», – написала Олена Зеленська.

Перша леді України уточнила, що приїхала сюди, щоб відкрити тут аудіогід українською мовою. І цей аудіогід є вже 66-м у світових пам’ятках і першим у межах проєкту в Ізраїлі. За це перша леді подякувала Посольству України в Державі Ізраїль і МЗС України.

«Кожен із таких гідів не лише про зручність для туристів. Він про те, що українська мова посідає почесне місце в переліку основних світових мов, якими говорять найпотужніші культурні пам’ятки. Про те, що наша мова звучить усе голосніше, нагадуючи світу про народ, який просто зараз бореться за своє право на існування», – зазначила пані Олена.

«У «Яд Вашем» збережено імена мільйонів євреїв, які були знищені та зазнали гоніння. Сотні тисяч доказів на підтвердження одного з найбільших злочинів в історії людства. Тож у цього аудіогіда є й світоглядна функція: дивлячись на єврейський народ, ми віримо, що віднайдемо свою справедливість і так само гідно збережемо пам’ять про кожного українця, чиє життя забрав агресор», – уточнила пані Олена.

Цього разу перша леді доречно обрала образ у чорних тонах.

Зеленська в Ізраїлі показала місце, яке має побачити кожна людина (фото) фото 1

Додамо, що «Яд Вашем» – ізраїльський національний меморіал Катастрофи та Героїзму, який було засновано 1953 року. Він розташований на західному схилі гори Герцля в Єрусалимі.

Нагадаємо, що 19 червня дружина президента України Олена Зеленська розпочала свій візит до Ізраїлю із зустрічі з президентським подружжям – Іцхаком і Міхаль Герцог.

Читайте також: Олена Зеленська провела важливу зустріч у діловому стилі (фото)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: