Зеленська прийшла на відверту розмову до доньки своєї куми Кравець

Олена Зеленська стала першою гостею дитячого подкасту про ментальне здоров'я
фото: скрін із відео з соцмереж

Дружина президента зізналася, що врятувало її ментальний стан

Перша леді Олена Зеленська взяла участь у подкасті, де ведучою була донька Олени Кравець Марія. Разом вони поговорили про психічне здоров'я української молоді під час війни.

Співведучою також стала 7-річна дівчинка Поліна Медвідь. Вона теж долучилася до розмови про ментальний стан українських дітей. Учасниці проєкту обговорили тему боротьби з тривогою та страхами у період повномасштабної війни.

«У нас вийшла щира розмова, під час якої обговорили з дівчатами, як боротися з тривогою та страхами, торкнулися теми підтримки близьких, коли їм погано. Також говорили про те, чи допомагають медитація та дихальні практики, як підтримати ментальне здоров'я за допомогою мистецтва», – зауважила перша леді.

Олена Зеленська розповіла, що останнім часом почала знову знаходити час на творче заняття, яким захоплювалася ще у шкільні роки. Вона розповіла, що навчалася у музичній школі за класом фортепіано.

«Я музичну школу закінчила, закрила піаніно і пішла у вільне життя, як мені здавалося. І от нещодавно я знову відкрила інструмент і зрозуміла, що мені це необхідно. Можливо, іноді знову пограти», – поділилася Зеленська.

«Тому що там річ навіть не в тому, що ти слухаєш музику, а в тому, що ти її створюєш. І навіть твоє тіло резонує з інструментами, які видають звуки. Тому я зараз намагаюся якось знайти в собі можливості, щоб поновити свої навички. Вони, звісно, майже не вціліли, але, звичайно, руки щось пам’ятають», – додала перша леді.

Окрім того, дружина Володимира Зеленського порадила не боятися власних почуттів і не ігнорувати їх, навіть коли вони негативні. «Я вже для себе зрозуміла, що в мене є два типи тривожності. Перший, коли я в принципі розумію, чому я тривожусь. Наприклад, коли мене очікує якась подія, перед якою я хвилююся, і я маю до неї готуватися. Тобто це – така раціональна тривога», – пояснила перша леді.

«І є ірраціональна тривога. Просто щось на душі погано. І в такий момент я ставлю собі запитання, чи я можу щось зробити, щоб стало краще. Тому в першому випадку я просто починаю готуватися до події. Я розумію, що якщо буду займатися прокрастинацією, як це інколи в мене трапляється, буде ще гірше. Я буду страждати до останнього і ці страждання ніколи не припиняться. Щоб припинити страждання, треба максимум зробити для того, щоб заспокоїтися, підготуватися до події», – зазначила Зеленська.

Перша леді впевнена у тому, що власні почуття варто вивчати та досліджувати, щоб знати, як ними керувати, що робити з ними далі.  Наостанок вона додала, що пройшла курси домедичної допомогти, тому у разі появи критичних моментів знає, якого алгоритму дій варто дотримуватися. Ті речі, які викликають страх чи занепокоєння, на думку Олени Зеленської, слід розбирати, тим самим допомагаючи собі.

«Наприклад, мене, як і всіх батьків, лякає, що трапиться, якщо якась біда чи трагедія. Сьогодні у нас багато сценаріїв, які ми можемо крутити собі в голові. І мені пощастило, я пройшла курси домедичної допомоги. І в мене є алгоритм, що я маю робити, у випадку, коли найстрашніше може статися навіть не зі мною, а з близькими, яким я хочу допомогти. Тому якщо мене будуть лякати ще якісь речі, то я, мабуть, буду розбиратися з ними: чому я цього боюся і що я можу з цим зробити, щоб уникнути переживання», – поділилася дружина глави держави.

Зауважимо, Олена Кравець – хрещена мати Олени Зеленської, а її чоловік, продюсер Сергій Кравець, хрестив старшу дочку Зеленських – Олександру. Обидва хрещення відбулися в один день. Проте попри багаторічну близьку дружбу, зараз Кравець не може спілкуватися зі своїми кумами. 

«Я не спілкувалася з ними вже дуже давно. Особливо з Оленою. Я не знаю, як зараз виглядають діти, які росли на моїх очах. Я не знаю, як вони, тому що їх немає в соцмережах. Я не можу цього дізнатися, адже у мене немає доступу. І я це розумію, тому що безпека», – раніше розповідала колишня зірка «Кварталу 95».

Раніше перша леді України зізналася, як змінився характер президента за час війни.

Читайте також: Олена Зеленська розповіла про бойфренда своєї доньки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

20 лютого в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні
«Десять років тому ми встояли й далі стоїмо»: президент і перша леді вшанували Героїв Небесної Сотні
Зеленський зустрівся з військовослужбовцями, які брали участь в обороні аеропорту «Антонов»
Два роки великої війни: як змінився Зеленський (фото)
Перша леді Олена Зеленська на зустрічі з секретарем закордонних справ Великої Британії Девідом Камероном
Зеленська вразила стильним образом під час візиту до Великої Британії
Альбом-мюзикл розпочинається піснею «Ще до того як колись»
Гурт випустив альбом про поетів Розстріляного відродження: чому здійнялася хвиля обурення
Російська ракета в Одесі вибухнула за 500 м від Зеленського і прем'єра Греції
РФ вдарила по Одесі під час візиту Зеленського і прем'єра Греції: Держдеп відреагував
Перша леді Олена Зеленська відмовилася бути присутньою на зверненні Джо Байдена до Конгресу у четвер, 7 березня
Зеленська відмовилася їхати на виступ Байдена до Конгресу: Білий дім повідомив деталі
Зеленський на врученні Шевченківської премії 2024
Шевченківська премія 2024: Зеленський наголосив на важливості культури під час війни
«Зараз значна чистина середнього класу бере участь у захисті України: або в ЗСУ, або поруч. І неминуче переможе втретє. І саме на них пирскає отрутою не одна Малахова», - наголосив військовослужбовець
Оселедцевий скандал. Військовий розповів, що насправді сталося в рибному магазині
Пошкоджена внаслідок ракетного удару РФ багатоповерхівка в Кривому Розі
Обстріл Кривого Рогу: атаковано район Олени Кравець, а Могилевська скасувала концерт
Дата публікації новини: