Закриті декларації – захист від російських спецслужб: зірка «Кварталу» спародіював Тищенка

Великий в образі Тищенка у військовій формі
фото: скрін із відео з соцмереж

«Відкриваючи декларації, ми відкриваємо ящик Бандури», – пожартував Великий

Гуморист студії «Квартал 95» Юрій Великий потішив прихильників новою пародією. Комік відреагував на заяву нардепа Миколи Тищенка про те, що закриті декларації політиків – це захист від російських спецслужб.

Великий з’явився в образі Тищенка у військовій формі. «Всі декларації дійсно будуть відкриті, але всі вони будуть закриті», – сказав гуморист.

Комік у жартівливому ролику повторив слова нардепа про те, що декларації приховують задля безпеки України й захисту від спецслужб країни-агресорки. «Відкриваючи декларації, ми відкриваємо ящик Бандури», – пожартував Великий.

Також він згадав і про майно депутатів – велику кількість автівок та домівок.

«Ми живемо у демократичній країні, якщо хтось хоче відкрити свою декларацію – не хай відкриває. Якщо хтось хоче відкрити мою декларацію нЕ хай (алюзія на лайливе слово – «Главком») її відкривати», – сказав гуморист в образі Тищенка.

Нагадаємо, скандальний «слуга народу» Тищенко пояснив подальше закриття е-декларацій захистом від розвідувальних спецслужб РФ. Народний депутат на тлі скандалу з відкладеним декларуванням заявив, що в умовах воєнного стану відповідні електронні декларації мають бути закритими від російських спецслужб. 

«Декларуватися будуть всі навіть під час війни, але є маленька кома – декларування буде закритим. Але закрите від кого? Від розвідувальних спецслужб Російської Федерації. Тому що, якщо це буде у відкритому доступі, будь-хто може це використати на користь проти держави України», – наголосив депутат.

Зауважимо, 5 вересня Верховна Рада голосувала за законопроєкт №9534 про е-декларування. Закон ухвалений, передбачено покарання чиновників за несвоєчасне подання декларацій. Але при цьому текст закону прийнято з нормою, яка передбачає залишити реєстр декларацій закритим ще на один рік з можливістю для декларантів добровільно подати в НАЗК заяву щодо персонального відкриття декларації впродовж року. Поправка про відкриття реєстру вже зараз не пройшла. Микола Тищенко голосував «проти».

Це викликало обурення широких кіл громадськості. Петиція, у якій президента Володимира Зеленського закликають накласти вето на ухвалений парламентом закон про декларування, набрала 25 тис. необхідних підписів за рекордні три години.

Як відомо, реєстр декларацій держслужбовців, який є умовою на шляху євроінтеграції, був закритий після початку повномасштабного вторгнення РФ під приводом забезпечення безпеки фігурантів. Така закритість сприяє накопиченню посадовцями тіньових доходів без пояснень і звітів.

Читайте також: Як депутати ховали свої декларації. Хто «випарувався» під час голосування?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: