Влада Риму проведе «спеціальну операцію» у Колізеї

Італійська влада занепокоєна кількістю щурів у Римі
фото: ABC News

Римський Колізей очистять від щурів, які тисячами бігать навколо пам'ятки

Міська адміністрація італійського Риму оголосила про початок «спеціальної операції» для вилову тисяч щурів, які атакували одну з найбільш відвідуваних пам'яток «вічного міста» – Колізей. Про це пише Reuters. 

Влада схаменулася після того, як туристи розмістили в соціальних мережах фотографії гризунів, які вільно розгулюють поблизу амфітеатру. За попередніми даними, зараз у Римі налічується близько 7 мільйонів щурів – тобто по 2,5 щура на кожного мешканця міста.

Керівник міської служби зі збору сміття Сабріна Альфонсі пояснила, що наступного тижня служби зачистять від щурів зелені зони, прилеглі до археологічного парку, дорожні жолоби та каналізацію, а потім розставлять там пастки.

За словами Альфонсі, поширенню гризунів сприяв сплеск туристичної активності цього літа та аномальна спека. 

«Спека останніх днів і наплив туристів призвели до того, що на всіх територіях навколо амфітеатру, особливо в зелених зонах та під деревами, туристи викидають велику кількість сміття, в основному пластикових пляшок», – пояснила вона.

Зазначимо, що сміттєва проблема в місті не є чимось новим – вивіз відходів орагнізований погано. Дикі кабани регулярно лякають мешканців житлових районів, приходячи до переповнених смітників.

Влада Риму проведе «спеціальну операцію» у Колізеї фото 1

Нагадаємо, у Римі, столиці Італії, правоохоронці піймали 17-річного німецького учня, який пошкодив Колізей. Про це повідомляє ANSA.

Як зазначається, учня супроводжував вчитель. Хулігана спіймали на тому, що він вирізав щось на стіні першого поверху всесвітньо відомої пам’ятки, чим пошкодив фрагмент цегли.

Видання уточнює, що це вже третій подібний випадок за останні кілька тижнів. Раніше 17-річна швейцарська дівчина піймалася на тому, як видряпувала свої ініціали на камені античної арени. Цей процес зафільмував екскурсовод. Ще один подібний випадок стався минулого місяця.

До слова, елементи життя рабів, яких десятиліттями утримували в оселях давньоримських багатіїв в Помпеях, були знайдені італійськими археологами. Про це повідомляє ANSA.

Зазначається, що у римській віллі Чивіта-Джуліана, що розташована відносно недалеко від історичних мурів Помпеїв, виявлені меблі в кімнаті, призначеній для рабів. Всі знахідки, які мають близько 2000 років, виготовлені за допомогою техніки зліпків, що застосовувалися лише в Помпеях та навколо них, відзначає італійське Міністерство культури.

Меблі та текстиль, а також тіла численних інших жертв виверження Везувія у 79 році нашої ери були закриті пірокластичними потоками, які пізніше стали твердою масою, а органічна речовина розклалася, залишивши в землі порожнечі.

Читайте також: Із сміття та гілок: художник із США показав, яке побудував місто (фото)

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: