Український актор, який виступав для ЗСУ, утік до Росії

Гліб Михайличенко вирішив побудувати карʼєру в країні-агресорці
фото з відкритих джерел

Гліб Михайличенко – колишній актор «Театру юного глядача», актор українського кіновиробництва, поет, музикант та автор пісень

Молодий український актор театру і кіно Гліб Михайличенко, який після початку повномасштабного вторгнення Росії їздив із гастролями на підтримку Збройних сил України, виїхав до Росії й створив там кіношколу з іще одним колегою-перебіжчиком. Про це розповів актор Олександр Жила.

У російських медіа у липні повідомили, що в Саранську відбувся день відкритих дверей Start Media School: «Актори російського кіно Дамір Сухов та Гліб Михайличенко, в активі яких десятки ролей у фільмах, приїхали до столиці Мордовії навчати молодь кіномистецтву». 

Актриса Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Катерина Артеменко в коментарях зазначила щодо Михайличенка: «Цей чувак їздив з нами виступати для ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення». Також у мережі є новини про його благодійні виступи киян та гостей столиці.

На новину про Гліба Михайличенка також зреагувала відома актриса Римма Зюбіна: «А коли актор у 2022-му їздить із концертами до наших військових, а у 2023-му опиняється в Росії – це як? Мені хтось може пояснити, що там в голові? Яка ж мудра казочка «Фарбований Лис», і скільки ще чарівних перевтілень до і після Перемоги очікує нас».

Гліб Михайличенко – колишній актор «Театру юного глядача», актор українського кіновиробництва, поет, музикант та автор пісень. Знімався в телесеріалах «Жіночий лікар», «Некероване кохання», «За вітриною» та ін. Юнак закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого у 2019 році. Гліб Михайличенко – син відомих українських акторів Олени та Максима Михайличенків.

Дамір Сухов (Коломийченко), із яким Гліб Михайличенко створив кіношколу у країні-агресорці, – актор російського походження, який перед початком повномасштабного вторгнення переїхав працювати до Маріуполя. Хоча всі його родичі мешкали у Саранську (Мордовія, РФ). До великої війни Михайличенко із Суховим планували організувати школу акторської майстерності саме в українському Маріуполі.

Гліб Михайличенко і Дамір Сухов
Гліб Михайличенко і Дамір Сухов
фото з відкритих джерел

До того ж Сухов був одним із тих, хто забезпечував життя в бомбосховищі маріупольського драмтеатру, допомагав людям. Проте поїхав із театру за день до бомбового удару по ньому, 15 березня. Надалі виїхав до Росії й став роздавати інтерв’ю російським пропагандистським виданням, звинувачуючи ЗСУ в ударі по драмтеатру. 

Після того, як набула розголосу історія про виїзд Михайличенка-молодшого до Росії, ТЮГ повідомив у соцмережі, що на той час актор уже звільнився з театру.

Український актор, який виступав для ЗСУ, утік до Росії фото 1

До слова, на початку повномасштабного вторгнення втік до Росії продюсер співака Wellboy Юрій Бардаш.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: