У короля Чарльза ІІІ діагностували рак

Король Чарльз ІІІ відкладе свої публічні виступи, і очікується, що інші старші члени королівської сім’ї допоможуть замінити його під час лікування
фото з відкритих джерел

Хоча Чарльз ІІІ призупинить свої публічні заходи, 75-річний король продовжить виконувати свою конституційну роль глави держави

Букінгемський палац оголосив, що у короля Чарльза ІІІ діагностували рак. Про це повідомляє BBC.

«Це не рак передміхурової залози, але захворювання виявили під час недавнього лікування монарха через збільшення простати. Згідно із заявою палацу, король почав «регулярне лікування» в понеділок», – повідомляють в BBC.

Згідно з інформацією, Чарльза ІІІ продовжить виконувати державні обов'язки, але на час лікування відійде від публічної діяльності.

У заяві палацу сказано, що король «залишається цілком позитивним щодо свого лікування та з нетерпінням чекає повернення до виконання повноцінних державних обов’язків якомога швидше». Король відкладе свої публічні виступи, і очікується, що інші старші члени королівської сім’ї допоможуть замінити його під час лікування.

Хоча Чарльз призупинить свої публічні заходи, 75-річний король продовжить виконувати свою конституційну роль глави держави. Ніяких подробиць щодо стадії раку чи прогнозу не повідомляють.

Минулого тижня короля виписали з лікарні після операції через збільшену передміхурову залозу – захворювання, яке палац описав як доброякісне. Король вирішив оприлюднити інформацію про своє лікування передміхурової залози, щоб заохотити більше чоловіків проходити перевірку простати, повідомили тоді в палаці.

Незадовго до оголошення про госпіталізацію Карла III королівська родина також повідомила, що напередодні 42-річна принцеса Уельська Кетрін перенесла планову операцію на черевній порожнині.

Нагадаємо, Букінгемський палац повідомив тривожні новини про здоров'я королівських осіб.

Раніше стало відомо, що помер президент Намібії Хаге Гейнгоб. Лідеру Намібії було 82 роки. У січні цього року в канцелярії президента повідомили, що у Гейнгоба діагностували рак.

Читайте також: Кількість випадків раку зросте на 77%: шокуючий прогноз ВООЗ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: