У Грузії під час зсуву ґрунту загинула українська журналістка. Пошуки її сім'ї продовжуються

Українська журналістка і редакторка Аліна Поліковська з чоловіком
фото: facebook/Аліна Поліковська

У Грузії після зсуву в селі Шові, який стався 3 серпня, досі не знайдено близько тридцяти людей

У Грузії, де через зсув ґрунту на гірському курорті загинули щонайменше 11 людей, серед постраждалих – українська журналістка, пише strana.today.

Аліні Поліковській було 30 років, жінка працювала на телеканалі «Україна». Журналістка з чоловіком і трьома дітьми відпочивала в горах.

Про смерть Аліни написали колеги-журналісти у Facebook. За їхніми словами, чоловік і діти Поліковської поки не знайдені. 

«Зсув. 30 років, кажуть, нічого такого там не було. Її знайшли. Їх – ще ні. У це неможливо повірити. Аліна була хорошою, розумною, красивою – не дивно, що це зрозумів Заза (чоловік) і забрав її до себе в Нідерланди. Вони мали велику чудову сім'ю в Утрехті», – написала Ольга Артюшенко.

У Грузії під час зсуву ґрунту загинула українська журналістка. Пошуки її сім'ї продовжуються фото 1
У Грузії під час зсуву ґрунту загинула українська журналістка. Пошуки її сім'ї продовжуються фото 2

Нагадаємо, що у Грузії після зсуву в селі Шові, який стався 3 серпня, через масову вирубку лісів компанією зросійщеного олігарха зійшла лавина, досі не знайдено близько тридцяти людей. Ще 11 знайдено мертвими. 

Зсув зруйнував прилеглі мости, пошкодив дорогу на в'їзді до Шові. З місця катастрофи евакуювали 210 осіб. У пошуковій операції беруть участь 400 рятувальників і військових. Наразі вдалося розчистити від завалів частину території та забезпечити доступ до важкодоступних місць, де сьогодні вранці почалися пошукові роботи. 

Почали з’їжджатися волонтери, щоб рятувати людей, транспортувати, допомагати тим, хто чекає на результати пошуку своїх близьких, результати ДНК. Вони розбили табори з їжею та водою та збирали гроші для постраждалих. Волонтерів не допускають до роботи без спеціального обладнання. 

До того ж стало відомо, що журналістам обмежили доступ, заборонили дрони, а МВС досі не опублікували список зниклих людей.

Читайте також: На узбережжі Одещини обвалився схил: загинула дитина

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: