Супермодель Белла Хадід потрапила в скандал через антиізраїльський допис

фото з відкритих джерел

Ультраправий ізраїльський міністр національної безпеки Ітамар Бен-Гвір назвав палестинську американську супермодель Беллу Хадід «ненависницею Ізраїлю»

Белла Хадід, відома американська супермодель, поділилася у своєму коментарі зі словами Ітамара Бен-Гвіра, міністра національної безпеки, який висловив погляд, що його право на безпечне переміщення має важливіший статус, ніж права палестинців. Ця заява спричинила обурення і негативну реакцію на адресу зірки. Про це пише The Guardian.

Ультраправий ізраїльський міністр національної безпеки Ітамар Бен-Гвір назвав палестинську американську супермодель Беллу Хадід «ненависницею Ізраїлю» після того, як вона приєдналася до засудження його заяви про те, що єврейські поселенці мають більше прав, ніж араби на окупованих територіях.

Цього тижня Бен-Ґвір заявив ізраїльському телебаченню, що свобода пересування для поселенців на Західному березі річки Йордан переважує права палестинців. Ці зауваження відбулися після двох смертоносних нападів на ізраїльтян на Західному березі річки Йордан, останнього в серії вбивств як поселенців, так і палестинців на території, відомій ізраїльтянам як Юдея та Самарія.

«Моє право, право моєї родини та право моїх дітей на безпечне пересування дорогами важливіше права палестинців на поїздки там. Право на життя стоїть вище за свободу пересування, і так воно і є», – сказав Бен-Ґвір.

Ці зауваження викликали швидку негативну реакцію з боку ізраїльтян і палестинців, які заявили, що вони є ще одним доказом того, що Бен-Ґвір, лідер ультранаціоналістичної партії «Єврейська влада», засуджений за розпалювання расизму та підтримку тероризму, прихильній системі «єврейської переваги» в окупованих територій.

Державний департамент США приєднався до критики, заявивши, що рішуче засуджує «запальні коментарі Бен-Гвіра» та «всю расистську риторику».

Белла Хадід, яка народилася в США в сім'ї палестинця, приєдналася до критики, опублікувавши пост в Instagram, який містив уривок із висловлюваннями Бен-Гвіра.

«Ніде, ні в який час, особливо в 2023 році, одне життя має бути ціннішим за інше. Особливо просто через їхню етнічну приналежність, культуру чи чисту ненависть», – сказала вона. 

Супермодель Белла Хадід потрапила в скандал через антиізраїльський допис фото 1

Хадід також опублікувала відео ізраїльської правозахисної групи B'Tselem, на якому ізраїльські солдати в відокремленому місті Хеврон на Західному березі річки Йордан кажуть, що палестинцям заборонено відвідувати вулицю, призначену для євреїв.

Белла Хадід та її сестра Джіджі Хадід, яка також є супермоделлю, є активними прихильниками прав палестинців, чиї публікації в соціальних мережах досягають десятків мільйонів переглядів.

Бен-Гвір відреагував на слова моделі

«Отак поширюються недостовірні новини.  Учора в телепередачі я сказав, що право євреїв жити і не бути вбитими внаслідок терористичних атак переважає право арабів в Юдеї та Самарії пересуватися дорогами без обмежень безпеки. Саме тому на дорогах, де трапляються терористичні акти та напади, важливо розмістити контрольно-пропускні пункти», – сказав політик.

Політик також закликав топ-модель відвідати Кір'ят-Арбу.

«Подивіться, як ми тут живемо, як щодня жертвами терору стають євреї, які нікому не завдали зла, але щоденно отримують погрози від терористів, які мешкають поруч з нами. Так, у нас, мене та моїх співвітчизників-євреїв, є право на безпечну подорож і повернення додому в Юдеї та Самарії.  І це право переважує право терористів, які кидають у нас каміння та вбивають нас. Не вибачаюсь і не відмовляюся від своїх слів. Я повторю їх ще тисячу разів», – розповів Бен-Гвір.

Бен-Гвір  також висловив своє невдоволення щодо ЗМІ, які, за його словами, викривили його висловлювання, а також на ізраїльських лівих, які, на його думку, продовжують роздмухувати у світі полум'я підбурювання проти ізраїльського уряду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: