Обійми Зеленської та Бріжит Макрон. Чим вразили перші леді (фото)

Зеленських особисто зустріли французький президент Еммануель Макрон разом із дружиною Бріджит Макрон
фото: Офіс президента

Перша леді України з'явилася на урочистому заході із прикрасою, яка символізувала українську незламність

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська 6 червня взяли участь в церемонії святкування 80-річчя висадки військ союзників у Нормандії, яка відбулася у французькому місті Сен-Лоран-сюр-Мер. Фото з події опублікували на сайті Офісу президента.

На кадрах видно, що представників України зустріли обіймами президент Франції Емманюель Макрон та перша леді Бріжит Макрон. 

Зеленських зустріли обіймами президент та перша леді Франції
Зеленських зустріли обіймами президент та перша леді Франції
фото: Офіс президента

Після короткої розмови з президентом Франції та його дружиною подружжя Зеленських пройшло під оплески червоною доріжкою до місця проведення урочистого заходу.

Для шанованої у світі події Олена Зеленьска обрала стриманий чорний костюм та стильну блузу оливкового кольору. До піджаку перша леді прикріпила цікаву брошку: українці впізнали у ній «півника з Бородянки», який став символом української стійкості у перші дні повномасштабного вторгнення. Ця брошка із колекції вітчизняного бренду Gunia Project. Волосся Олена Зеленська зібрала у витончений «пучок».

Обійми Зеленської та Бріжит Макрон. Чим вразили перші леді (фото) фото 1
фото: Офіс президента
Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо та перша леді України Олена Зеленська
Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо та перша леді України Олена Зеленська
фото: Офіс президента

Перша леді Франції Бріжит Макрон вразила стильним білосніжним образом: вона одягла молочно-біле пальто та білі туфлі на підборах. На зап'ясті у неї сяяло кілька золотих браслетів, а на пальцях виблискували каблучки. Зачіска була класичною: розпущене, але охайно вкладене волосся, а макіяж був достатньо насиченим.

Президент США Джозеф Байден з дружиною Джилл Байден та очільник Франції Емманюель Макрон з першої леді Бріжит Макрон
Президент США Джозеф Байден з дружиною Джилл Байден та очільник Франції Емманюель Макрон з першої леді Бріжит Макрон
фото: Офіс Президента

До слова, президент України Володимир Зеленський був на події у класичному образі останніх двох років: чорний світшот із тризубом та темно бежеві штани.

Обійми Зеленської та Бріжит Макрон. Чим вразили перші леді (фото) фото 2
фото: Офіс президента

На церемонії були присутні лідери низки держав, зокрема Президент США Джозеф Байден, Принц Уельський Вільям, Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо, Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц, Президент Польщі Анджей Дуда, Президент Чехії Петр Павел, Премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте та Президент Європейської ради Шарль Мішель.

До слова, Олена Зеленська пояснила, чому погодилася на фотосесію для американського журналу Vogue, яка збурила суспільство через «чоловічу» позу першої леді України та як вона ставиться до закидів про «гламуризацію війни» через подібні фото. Зеленська зазначила, що ця зйомка запам’яталася, отже, рішення погодитися на неї було правильним.

Читайте також: 80-річчя висадки союзників у Нормандії. 10 фактів, які допоможуть краще розуміти сьогодення

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: